Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
mitsaki, 09.11.08

Περιγραφή

Μπουγάτσα γλυκιά..

Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 6 ποτήρια γάλα
  • 12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
  • 18 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • 5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.

Βήμα 2
2)

Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Βήμα 3
3)

Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.

Βήμα 4
4)

Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.

Βήμα 5
5)

Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.

Βήμα 6
6)

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από pinalaki, 31-5-10  
    mitsaki mou arese poli i sintagi sou!!! tin eftiaksa proxthes!!!!! krima pou den yparxoun parapanw pirounakia!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 21-6-10  
    Σ ευχαριστω πολύ!Και κυρίως επειδή τόλμησες να της φτιάξεις και με εμπιστεύτηκες!Είναι όντως πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από ocean, 16-7-10  
    Mitsaki, έχω να πω ότι ειδικά η κρέμα είναι υπέροχη, θα τη χρησιμοποιήσω και σε άλλες συνταγές! Ευχαριστούμε για τη συνταγή ;-)
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 22-9-10  
    Οτι και να πω θα ειναι λιγο .Σαν αυτη που αγοραζουμε απο τον φουρνο.
    Σ'ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη .
    #
    Σχόλιο από arravoniara, 15-10-10  
    Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-10-10  
    Περιμένω τη φωτογραφία !
    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-11-10  
    χρησιμοποιησα σχεδον τις μισες ποσοτητες και προσθεσα στην κρεμα και 3 βανιλιες...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία.Δεν κατάλαβα όμως όταν λέτε ότι χρησιμοποιήσατε τις μισές ποσότητες τι εννοείτε.Η συνταγή είναι πολύ συγκκριμένη και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στα υλικά εκτός αν εννοείτε ότι φτιάξατε τη μισή ποσότητα και βάλατε τα μισά υλικά...Ευχαριστώ και πάλι
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-11-10  
    Αν κρίνω από τη φωτογραφία βλέπω ότι η κρέμα σας είναι πολύ λίγη μέσα στη μπουγάτσα , ίσως αυτό να εννοείτε, ότι φτιάξατε τη μισή ποσότητα κρέμας.Δε συμφωνώ αλλά αν έτσι σας αρέσει δε μου πέφτει λόγος.Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-3-11  
    Όλα τα πηρουνάκια.Έτσι την φτιάχνω και εγώ,οι δοσολογίες μου είναι 1 λίτρο γάλα,200γραμ.Κόρν Φλάουρ,1 φλιτζάνι ζάχαρη,1 βανίλια,100γραμ.Βούτυρο,4 Αυγά μόνο τους κρόκους.Τα βάζο όλα μαζί τα υλικά να ζεσταθούν στην κατσαρόλα και στο τέλος προσθέτο το κόρν φλάουερ.Κανέλα και άχνη ρίχνω μόνο πάνω απο την μπουγάτσα.
    #
    Σχόλιο από mvm, 27-5-11  
    Έφτιαξα τη μπουγάτσα με τα δύο τρίτα της κρέμας (μου άρεσε πάρα πολύ η υφή και η γεύση της) και χρησιμοποίησα σφολιάτα. Έγινε τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Renee2000, 24-11-12  
    Χθες έφτιαξα τη συνταγή σου ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες.
    Το αποτέλεσμα φανταστικό.Θέλω να σε ρωτήσω σε τι ταψί ανταποκρίνονται αυτές οι ποσότητες,μάλλον το δικό μου ταψί ήταν πιο μικρό και η κρέμα βγήκε ψηλή περίπου όπως στο γαλακτομπούρεκο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 24-11-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες...απ ότι βλέπω από τη φωτογραφία είναι λίγο πιο μικρό το ταψί απ ότι θα έπρεπε αλλά και αυτό είναι θέμα γούστου...αν αρέσει σε κάποιον να είναι παχιά η μπουγάτσα μπορεί να τη φτιαξει σε ένα ταψί σαν το δικό σου, αν τη θέλει με πάχος όπως αυτό που έχουν περίπου οι έτοιμες μπουγάτσες τότε πρέπει να χρησιμοποιήσει το ταψί του φούρνου της κουζίνας , εγώ τη φτιάχνω σε κάτι ενδιάμεσο...
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 10-12-12  
    Μας άρεσε πολύ . Αντί για φύλλο κρούστας έβαλα σφολιάτα.
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 31-1-13  
    Είναι μια φανταστική συνταγή, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. Έχει πλούσια γέμιση και αυτό είναι το ατού της νομίζω, με λιγότερη γέμιση δεν θα ήταν το ίδιο καλή. Ομολογώ πως όταν είδα την ποσότητα το σκέφτηκα για λίγο. Όμως πάλι καλά που δεν έβαλα λιγότερη γέμιση! Επειδή δεν είχα κορν φλάουρ έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κι ευτυχώς είχα άψογο αποτέλεσμα. Ανέβασα και μια φωτογραφία, λίγο πριν εξαφανιστεί όλη πρόλαβα και την τράβηξα. Δεν έμεινε κομμάτι για την επόμενη μέρα!
    #
    Σχόλιο από liovag, 4-2-13  
    πόσα γραμμάρια είναι το κορνφλαουρ και ποσα η ζαχαρη?

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από pinalaki, 31-5-10  
    mitsaki mou arese poli i sintagi sou!!! tin eftiaksa proxthes!!!!! krima pou den yparxoun parapanw pirounakia!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 21-6-10  
    Σ ευχαριστω πολύ!Και κυρίως επειδή τόλμησες να της φτιάξεις και με εμπιστεύτηκες!Είναι όντως πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από ocean, 16-7-10  
    Mitsaki, έχω να πω ότι ειδικά η κρέμα είναι υπέροχη, θα τη χρησιμοποιήσω και σε άλλες συνταγές! Ευχαριστούμε για τη συνταγή ;-)
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 22-9-10  
    Οτι και να πω θα ειναι λιγο .Σαν αυτη που αγοραζουμε απο τον φουρνο.
    Σ'ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη .
    #
    Σχόλιο από arravoniara, 15-10-10  
    Μ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-10-10  
    Περιμένω τη φωτογραφία !
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-11-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία.Δεν κατάλαβα όμως όταν λέτε ότι χρησιμοποιήσατε τις μισές ποσότητες τι εννοείτε.Η συνταγή είναι πολύ συγκκριμένη και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στα υλικά εκτός αν εννοείτε ότι φτιάξατε τη μισή ποσότητα και βάλατε τα μισά υλικά...Ευχαριστώ και πάλι
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-11-10  
    Αν κρίνω από τη φωτογραφία βλέπω ότι η κρέμα σας είναι πολύ λίγη μέσα στη μπουγάτσα , ίσως αυτό να εννοείτε, ότι φτιάξατε τη μισή ποσότητα κρέμας.Δε συμφωνώ αλλά αν έτσι σας αρέσει δε μου πέφτει λόγος.Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από Renee2000, 24-11-12  
    Χθες έφτιαξα τη συνταγή σου ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες.
    Το αποτέλεσμα φανταστικό.Θέλω να σε ρωτήσω σε τι ταψί ανταποκρίνονται αυτές οι ποσότητες,μάλλον το δικό μου ταψί ήταν πιο μικρό και η κρέμα βγήκε ψηλή περίπου όπως στο γαλακτομπούρεκο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 24-11-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες...απ ότι βλέπω από τη φωτογραφία είναι λίγο πιο μικρό το ταψί απ ότι θα έπρεπε αλλά και αυτό είναι θέμα γούστου...αν αρέσει σε κάποιον να είναι παχιά η μπουγάτσα μπορεί να τη φτιαξει σε ένα ταψί σαν το δικό σου, αν τη θέλει με πάχος όπως αυτό που έχουν περίπου οι έτοιμες μπουγάτσες τότε πρέπει να χρησιμοποιήσει το ταψί του φούρνου της κουζίνας , εγώ τη φτιάχνω σε κάτι ενδιάμεσο...
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 10-12-12  
    Μας άρεσε πολύ . Αντί για φύλλο κρούστας έβαλα σφολιάτα.
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 31-1-13  
    Είναι μια φανταστική συνταγή, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. Έχει πλούσια γέμιση και αυτό είναι το ατού της νομίζω, με λιγότερη γέμιση δεν θα ήταν το ίδιο καλή. Ομολογώ πως όταν είδα την ποσότητα το σκέφτηκα για λίγο. Όμως πάλι καλά που δεν έβαλα λιγότερη γέμιση! Επειδή δεν είχα κορν φλάουρ έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κι ευτυχώς είχα άψογο αποτέλεσμα. Ανέβασα και μια φωτογραφία, λίγο πριν εξαφανιστεί όλη πρόλαβα και την τράβηξα. Δεν έμεινε κομμάτι για την επόμενη μέρα!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από liovag, 4-2-13  
    πόσα γραμμάρια είναι το κορνφλαουρ και ποσα η ζαχαρη?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-11-10  
    χρησιμοποιησα σχεδον τις μισες ποσοτητες και προσθεσα στην κρεμα και 3 βανιλιες...
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-3-11  
    Όλα τα πηρουνάκια.Έτσι την φτιάχνω και εγώ,οι δοσολογίες μου είναι 1 λίτρο γάλα,200γραμ.Κόρν Φλάουρ,1 φλιτζάνι ζάχαρη,1 βανίλια,100γραμ.Βούτυρο,4 Αυγά μόνο τους κρόκους.Τα βάζο όλα μαζί τα υλικά να ζεσταθούν στην κατσαρόλα και στο τέλος προσθέτο το κόρν φλάουερ.Κανέλα και άχνη ρίχνω μόνο πάνω απο την μπουγάτσα.
    #
    Σχόλιο από mvm, 27-5-11  
    Έφτιαξα τη μπουγάτσα με τα δύο τρίτα της κρέμας (μου άρεσε πάρα πολύ η υφή και η γεύση της) και χρησιμοποίησα σφολιάτα. Έγινε τέλεια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Συνταγές για Γλυκές Πίτες - Μπουγάτσα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της mairymairy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita