κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)

Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Μπουγάτσα γλυκιά..

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 6 ποτήρια γάλα
  2. 12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
  3. 18 κουταλιές ζάχαρη
  4. 2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  5. 5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.

  3. 3

    Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.

  4. 4

    Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις