Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Μπουγάτσα γλυκιά..
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
500 γρ. φύλλο κρούστας
-
6 ποτήρια γάλα
-
12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
-
18 κουταλιές ζάχαρη
-
2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
-
5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.
-
2
Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.
-
3
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.
-
4
Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
5
Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...
Σχόλια (25)