marianena
marianena @Marianena78
,ΕΛΛΑΔΑ

Η Κυριακάτικη λιχουδιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή απλή και με σίγουρη επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βάλετε βανίλια σκόνη τότε θα τη βάλετε στο τέλος για να μην πικρίση. Το ταψί το καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο παχιά γέμιση θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
  2. 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1 λοβό βανίλιας ή 2 βανίλιες
  5. 1 συσκευασία σφολιάτα βουτύρου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγω το ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στο ταψί (20χ30). Το τρυπάω και το ψήνω για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

  2. 2

    Παράλληλα ετοιμάζω την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια κρέμα σαν την μπεσαμέλ.

  3. 3

    Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. Χτυπήστε την λίγο στο μίξερ να αφρατέψει αν θέλετε και απλώστε την πάνω στο μισοψημένο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω βάλτε την υπόλοιπη σφολιάτα χαράξτε την και ψήστε την στους 180 μέχρι να χρυσίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Theodora Tsirimiagios
Theodora Tsirimiagios @cook_9518530
Έγινε φανταστική αν και χρησιμοποίησα φύλλο κρούστας .Ευχαριστω για την συνταγή.

Από

marianena
marianena @Marianena78
στις
,ΕΛΛΑΔΑ