κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγάτσα με κιμά

Μπουγάτσα με κιμά

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
demg
demg @cook_8480903
Μαρούσι,Ελλαδα

Σαν Κομοτινιά λατρεύω τις μπουγάτσες είτε είναι με τυρί, είτε με κιμά, είτε με κρέμα. Αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην μπουγάτσα με κιμά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα διότι αν την ρίξουμε ζεστή τα φύλλα δεν θα γίνουν τραγανά. Τσιγαρίζουμε τον κιμά πρώτα και όχι τα κρεμμύδια και τα πράσα διότι αν τα ρίξουμε ανάποδα θα γίνουν σαν βραστά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 12 φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
  2. 500 γρ κιμά ανάμικτο (μοσχάρι-πρόβειο)
  3. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  4. 6 λεπτά πράσα
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  7. 1 πρέζα ζάχαρη
  8. αλάτι πιπέρι
  9. 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  10. 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  11. 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα (ελληνικού)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμύδια (όχι λεπτές).

  2. 2

    Καθαρίζω και κόβω τα πράσα σε ροδέλες (και το πράσινο).

  3. 3

    Καθαρίζω και κόβω το σκόρδο.

  4. 4

    Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ενώ τσιγαρίζω, αλατοπιπερώνω και ρίχνω την ζάχαρη (η θερμοκρασία μου είναι μέτρια). Ρίχνω το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Ανακατεύω λίγο να αναμιχθούν και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Κλείνω το καπάκι για 5 λεπτά μόνο.

  5. 5

    Ανοίγω το καπάκι δυναμώνω την φωτιά για λίγο ίσα ίσα να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Κατεβάζω από την φωτιά.

  6. 6

    Παίρνω την λαμαρίνα του φούρνου και λαδώνω καλά τον πάτο και τα πλάγια. Ανάβω τον φούρνο στο 200.

  7. 7

    Ανοίγω τα φύλλα και αρχίζω και στρώνω. Βάζω 7 φύλλα κάτω (δεν ξεχνώ να περνάω με ένα πινέλο λάδι σε κάθε φύλλο. Αλλά όχι πολύ)

  8. 8

    Ρίχνω την γέμιση (να έχει κρυώσει) και στρώνω με μια σπάτουλα να πάει παντού.

  9. 9

    Σκεπάζω από πάνω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι.

  10. 10

    Διαλύω τον κρόκο στο γάλα και αλείφω από πάνω την μπουγάτσα.

  11. 11

    Ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Πριν την βγάλουμε ανασηκώνουμε μια άκρη κι αν από κάτω έχει ροδίσει τότε είναι έτοιμη. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

demg
demg @cook_8480903
στις
Μαρούσι,Ελλαδα
Είμαι από την Κομοτινή και από παιδί το χόμπι μου και γενικά η λατρεία μου ήταν η μαγειρική. Δυστυχώς όπως σχεδόν όλοι σπούδασα (σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αγαπούσα), και εργάστηκα στην πληροφορική και την μαγειρική την κράτησα χόμπι. Τώρα που έφτασα σε μια ώριμη ηλικία ασχολούμε και κάνω σεμινάρια και παρουσιάσεις της Ελληνικής κουζίνας σε τουρίστες που θέλουν να μάθουν κάποια βασικά, φυσικά, πράγματα. Οπως επίσης και παραδίδω κατ'οίκον μαθήματα μαγειρικής ή και κάποιες φορές μαγειρεύω στον χώρο του ενδιαφερόμενου για οποιονδήποτε λόγο έχει τραπέζι σε έως και 20 άτομα..Ηθελα πολύ καιρό να μπώ στην παρέα σας όμως ποτέ δεν είχα κάνει αυτή την προσπάθεια διότι φαίνεστε μια παρέα που γνωρίζεστε καιρό. Σήμερα όμως πήρα την απόφαση και ήρθα...!!!
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα