Μπουγάτσα με κίτρινο κολοκύθι
Μια διαφορετική μπουγάτσα αλλά εξίσου νόστιμη! Συνταγή της κας Βέφας δοκιμασμένη!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το κολοκύθι στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
-
2
Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Η γέμιση είναι έτοιμη όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
4
Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού 40x35 εκατοστών. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
-
5
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον πλάστη και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση να την καλύψει. Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια, προς μια κατεύθυνση μόνο, σε λωρίδες 6 εκ. περίπου. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς για 45' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
-
6
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε ελαφρά ζεστή.
Σχόλια (2)