κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγάτσα με κρέμα θεϊκή
Maria Karadimou
Maria Karadimou @cook_8453121
,Eλλάδα

Είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγη για τους λάτρεις τις μπουγάτσας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την επόμενη μέρα που είναι κρύα η μπουγάτσα την ζεσταίνω στο μικροκυμάτων και πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 με 8 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  2. 700 ml γάλα φρέσκο
  3. 6 κουτ σούπας γεμάτες κορν φλάουρ άοσμο
  4. 2 φλ τσ ζάχαρη
  5. 2 κουταλιές μαργαρίνη
  6. 2 κρόκους
  7. 2 βανίλιες
  8. άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα κρύο, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύω διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνω τις βανίλιες, τη μαργαρίνη, τους κρόκους και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.

  2. 2

    Στρώνω σε ταψί μακρόστενο (35χ25 είναι το δικό μου) το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω μέσα την κρέμα και γυρνάω τα πλαϊνά της ζύμης πάνω στην κρέμα. Βάζω απο πάνω το δεύτερο φύλλο και την ζύμη που είναι έξω απ'το ταψί τη βάζω κάτω από το πρώτο φύλλο σαν να το αγκαλιάζει.

  3. 3

    Τρυπάω την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι για να μη φουσκώσει η σφολιάτα.

  4. 4

    Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, την αφήνω να κρυώσει λίγο πριν την κόψω και ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

MOUTZOURA
MOUTZOURA @cook_8478435
Πανεύκολη στην εκτέλεση και \"θεική\" στη γεύση. Εγώ έβαλα και ξύσμα λεμονιού στην κρέμα - απογειώθηκε!!!!!!

Από

Maria Karadimou
Maria Karadimou @cook_8453121
στις
,Eλλάδα