Μπουγάτσα με κρέμα

Bαθμολογία: 4.7308
       
 
26 ψήφοι
Ginger, 08.01.08
Μπουγάτσα με κρέμα
photo: karavour

Τι χρειαζόμαστε:

  • μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 4 κούπες γάλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • βανίλια
  • 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • άχνη και κανέλλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.

Βήμα 2
2)

Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

Βήμα 3
3)

 Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.

Βήμα 4
4)

Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

Βήμα 5
5)

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα

Βήμα 6
6)

και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 7
7)

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 8
8)

Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    58 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pam, 17-2-08  
    καλημερα σασ εφτιαξα την μπουγατσα σημερα το πρωι και ηταν πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-11-08  
    Την έφτιαξα χθες βράδυ και είναι καταπληκτική.. πολύ νόστιμη!!! Βεβαια σήμερα που θα είναι κρύα δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο.. αλλά πιστεύω ότι με λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων θα είναι τέλεια!!!!
    4 αστεράκια από μένα!!! Την συνιστώ σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 2-11-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε, Gogo24! Κι εγώ τρελαίνομαι για μπουγάτσα!
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 20-11-08  
    Υπέροχη! Μόνο με τα φύλλα που περίσσευαν είχα ένα μικρό προβληματάκι τα έκοψα και όλα οκ.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 30-11-08  
    Περιττο να σου πω ότι την έχω κάνει άπειρες φορές..αλλά ξανάρθα για να ρωτήσω κάτι..
    Τα φύλλα, μου βγαζουν μια περίεργη μυρωδιά δεν μπορώ να την εξηγήσω ακριβώς.. κ ενώ η κρέμα είναι ΤΕΛΕΙΑ.. μου χαλάνε λίγο την γευση τα φύλα...
    Αν χρησιμοποιήσω σφολιάτα αντί για κρούστα..? τι λές? γίνεται?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 1-12-08  
    Gogo24, μήπως φταίει η συγκεκριμένη μάρκα φύλλων που αγοράζεις; Εμένα ποτέ δεν μου έχουν μυρίσει, δεν ξέρω σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η μυρωδιά. Μήπως δεν σου αρέσει η γεύση του φύλλου γενικά;
    Τώρα, αν θες να χρησιμοποιήσεις σφολιάτα, δεν θα είναι η κλασική μπουγάτσα, αλλά δεν χάνεις και τίποτα. Μπορείς να τη δοκιμάσεις και να μας πεις.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-12-08  
    Δεν ξέρω αν φταίει η μάρκα.. μπορεί.. αν θέλεις στείλε μου πριβέ την μάρκα που βάζεις εσύ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο που μου μυρίζει το φύλο. πάντως το παρατήρησε και ο καλός μου..
    Θα την κανα και με σφολιάτα και θα σε ενημερώσω... Παντως επιμένω ότι η κρέμα είναι καταπληκτική!! :)))
    #
    Σχόλιο από Anta4, 12-12-08  
    Καλησπερα.Θελω να σε ρωτησω Ginger το βουτηρο ειναι φρεσκο ή μαργαρινη?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 12-12-08  
    Αντα, εγώ βάζω βούτυρο τύπου βιτάμ ή λούρπακ.
    #
    Σχόλιο από Anta4, 12-12-08  
    Ευχαριστω Ginger
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-12-08  
    ginger φαινεται καλη η συνταγη.μηπως χωρις αυγα θα ηταν καλυτερα;δεν εχω κανει ποτε μπουγατσα με αυγα.ο πατερας μου την εκανε παντα χωρις αυγα.ζαχαροπλαστης απο θεσ/νικη ηταν.ξερω και εγω.εγω να με συγχωρησεις αλλα την κανω με το ματι.γαλα μονο ενα λιτρο και τα αλλα τα ριχνω ετσι.κακο αυτο το ξερω.παντως ειναι η ατιμη η μπουγατσα πειρασμος.θα δοκιμασω και θα σου πω.οσο για το φυλλο καλο θα ειναι να ειναι φρεσκο και ακομα καλυτερα αερος αλλα που να το βρουμε.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-12-08  
    Mara, δεν ξέρω αν μπορείς να παραλείψεις τα αυγά, πάντα με αυγά την κάνω και δεν έχω πρόβλημα. Δεν ξέρω τι σε προβληματίζει, πάντως από τη στιγμή που ψήνονται δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 25-12-08  
    οταν λες κουπες τι εννοεις?
    με τι το μετρας?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-12-08  
    Κούπες του τσαγιού χρησιμοποιώ συνήθως.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 29-12-08  
    Την εφτιαξα χτες και η κορη μου ξετρελαθηκε αν και εγω ηθελα η γεμιση να ειναι πιο αραιη.Ισως να φταιω και εγω.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-12-08  
    Ταξιαρχούλα, ίσως να την έβρασες πιο πολύ, γι' αυτό και έπηξε. Την επόμενη φορά βράστην λιγότερο και έχε υπόψιν ότι η κρέμα σφίγγει όταν κρυώσει.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 29-1-09  
    γειά σας
    θα ήθελα να ρωτήσω για το φύλλο κρούστας έχει διαφορά αν είναι κρούστας ή σφολιάτα?
    και όσον αναφορά το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο αγελαδινό ή σόγιας?
    ευχαριστώ για το χρόνο σας

    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-1-09  
    Muffinaki33, το φύλλο κρούστας και το φύλλο σφολιάτας είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ μόνο κρούστας. Τώρα, όσο για το γάλα, σε καμία περίπτωση δεν θα σου πρότεινα το σόγιας, γιατί έχει διαφορετική γεύση και σίγουρα θα αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Βάλε απλό φρέσκο γάλα αγελάδος (καλύτερα πλήρες) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 29-1-09  
    ευχαριστώ πολύ θα το φτιάξω αύριο
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 30-1-09  
    την μπουγατσα την φτιαχνω εγω με σφολιατα και γινετε τελεια μοιαζει περισσοτερο με την ετοιμη μπουγατσα και συνηθως αγοραζω την γαλλικη σφολιατα,
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    38 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pam, 17-2-08  
    καλημερα σασ εφτιαξα την μπουγατσα σημερα το πρωι και ηταν πολυ ωραια
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-11-08  
    Την έφτιαξα χθες βράδυ και είναι καταπληκτική.. πολύ νόστιμη!!! Βεβαια σήμερα που θα είναι κρύα δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο.. αλλά πιστεύω ότι με λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων θα είναι τέλεια!!!!
    4 αστεράκια από μένα!!! Την συνιστώ σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 2-11-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε, Gogo24! Κι εγώ τρελαίνομαι για μπουγάτσα!
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 20-11-08  
    Υπέροχη! Μόνο με τα φύλλα που περίσσευαν είχα ένα μικρό προβληματάκι τα έκοψα και όλα οκ.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 29-12-08  
    Την εφτιαξα χτες και η κορη μου ξετρελαθηκε αν και εγω ηθελα η γεμιση να ειναι πιο αραιη.Ισως να φταιω και εγω.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-12-08  
    Ταξιαρχούλα, ίσως να την έβρασες πιο πολύ, γι' αυτό και έπηξε. Την επόμενη φορά βράστην λιγότερο και έχε υπόψιν ότι η κρέμα σφίγγει όταν κρυώσει.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 29-1-09  
    ευχαριστώ πολύ θα το φτιάξω αύριο
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 30-1-09  
    την μπουγατσα την φτιαχνω εγω με σφολιατα και γινετε τελεια μοιαζει περισσοτερο με την ετοιμη μπουγατσα και συνηθως αγοραζω την γαλλικη σφολιατα,
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-1-09  
    Είναι καθαρά θέμα γούστου, τι να πω. Πχ. εμένα η σφολιάτα δεν μου αρέσει, είναι πολύ βουτυράτη και μαλακιά και δεν την προτιμώ.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 1-2-09  
    Τελικά όντως έφταιγε το φύλλο καλέ μου.. :) δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσες φορές την έχω φτιάξει. έχει γίνει το αγαπημένο μας γλυκό!!! :)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 1-2-09  
    Gogo24, χαίρομαι που βρήκες την άκρη! Μπορείς να αγοράζεις φύλλο και από το ζαχαροπλαστείο, είναι πολύ καλό και δεν χρειάζεται ξαπάγωμα, είναι έτοιμο για χρήση (αν παίρνεις τα κατεψυγμένα από το σ/μ). Και κάτι ακόμα, κορίτσι είμαι!! Χεχε!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 13-10-09  
    Gingeraki τα συγχαρητήρια μου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 15-10-09  
    Ginger, πάρα πολύ νόστιμη η μπουγάτσα σου,την έφτιξα χθές το βράδυ, ήηηηταν όνειρο!!!Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-10-09  
    Νόστιμη, μια χαρά έγινε και χωρίς αβγά.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 25-1-10  
    ωραιοτατη!εβαλα 3 ολοκληρα αυγα,3 βανιλιες και απο ζαχαρη εβαλα ολοκληρη την κουπα ,εγινε απιθανη!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ Μ., 1-2-10  
    ΤΕΛΕΙΑ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ.
    #
    Σχόλιο από bokis, 14-2-10  
    Τρομερή επιτυχία η συνταγή σου.Όπως φαίνεται και απο της φώτο
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-2-10  
    Σας ευχαριστώ όλους και για τα καλά σας λόγια και για τις φωτό! :)
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 16-3-10  
    Πολύ ωραία! Την εφτιαξα χτες!
    #
    Σχόλιο από ritaki1977, 17-4-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gogo24, 30-11-08  
    Περιττο να σου πω ότι την έχω κάνει άπειρες φορές..αλλά ξανάρθα για να ρωτήσω κάτι..
    Τα φύλλα, μου βγαζουν μια περίεργη μυρωδιά δεν μπορώ να την εξηγήσω ακριβώς.. κ ενώ η κρέμα είναι ΤΕΛΕΙΑ.. μου χαλάνε λίγο την γευση τα φύλα...
    Αν χρησιμοποιήσω σφολιάτα αντί για κρούστα..? τι λές? γίνεται?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 1-12-08  
    Gogo24, μήπως φταίει η συγκεκριμένη μάρκα φύλλων που αγοράζεις; Εμένα ποτέ δεν μου έχουν μυρίσει, δεν ξέρω σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η μυρωδιά. Μήπως δεν σου αρέσει η γεύση του φύλλου γενικά;
    Τώρα, αν θες να χρησιμοποιήσεις σφολιάτα, δεν θα είναι η κλασική μπουγάτσα, αλλά δεν χάνεις και τίποτα. Μπορείς να τη δοκιμάσεις και να μας πεις.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-12-08  
    Δεν ξέρω αν φταίει η μάρκα.. μπορεί.. αν θέλεις στείλε μου πριβέ την μάρκα που βάζεις εσύ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο που μου μυρίζει το φύλο. πάντως το παρατήρησε και ο καλός μου..
    Θα την κανα και με σφολιάτα και θα σε ενημερώσω... Παντως επιμένω ότι η κρέμα είναι καταπληκτική!! :)))
    #
    Σχόλιο από Anta4, 12-12-08  
    Καλησπερα.Θελω να σε ρωτησω Ginger το βουτηρο ειναι φρεσκο ή μαργαρινη?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 12-12-08  
    Αντα, εγώ βάζω βούτυρο τύπου βιτάμ ή λούρπακ.
    #
    Σχόλιο από Anta4, 12-12-08  
    Ευχαριστω Ginger
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-12-08  
    ginger φαινεται καλη η συνταγη.μηπως χωρις αυγα θα ηταν καλυτερα;δεν εχω κανει ποτε μπουγατσα με αυγα.ο πατερας μου την εκανε παντα χωρις αυγα.ζαχαροπλαστης απο θεσ/νικη ηταν.ξερω και εγω.εγω να με συγχωρησεις αλλα την κανω με το ματι.γαλα μονο ενα λιτρο και τα αλλα τα ριχνω ετσι.κακο αυτο το ξερω.παντως ειναι η ατιμη η μπουγατσα πειρασμος.θα δοκιμασω και θα σου πω.οσο για το φυλλο καλο θα ειναι να ειναι φρεσκο και ακομα καλυτερα αερος αλλα που να το βρουμε.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-12-08  
    Mara, δεν ξέρω αν μπορείς να παραλείψεις τα αυγά, πάντα με αυγά την κάνω και δεν έχω πρόβλημα. Δεν ξέρω τι σε προβληματίζει, πάντως από τη στιγμή που ψήνονται δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 25-12-08  
    οταν λες κουπες τι εννοεις?
    με τι το μετρας?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-12-08  
    Κούπες του τσαγιού χρησιμοποιώ συνήθως.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 29-1-09  
    γειά σας
    θα ήθελα να ρωτήσω για το φύλλο κρούστας έχει διαφορά αν είναι κρούστας ή σφολιάτα?
    και όσον αναφορά το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο αγελαδινό ή σόγιας?
    ευχαριστώ για το χρόνο σας

    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-1-09  
    Muffinaki33, το φύλλο κρούστας και το φύλλο σφολιάτας είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ μόνο κρούστας. Τώρα, όσο για το γάλα, σε καμία περίπτωση δεν θα σου πρότεινα το σόγιας, γιατί έχει διαφορετική γεύση και σίγουρα θα αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Βάλε απλό φρέσκο γάλα αγελάδος (καλύτερα πλήρες) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 14-10-09  
    καλημέρα!!! σε τί νούμερο ταψιού την φτιάξατε? Το Νο 30 ταψί είναι καλό?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-10-09  
    ΣΙΣΣΥ, δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς τι διαστάσεις έχει το ταψί, γιατί έχω καιρό να την κάνω και δεν χρησιμοποιώ πάντα το ίδιο σκέυος. Πάντως νομίζω ότι με ο 30άρι θα είσαι καλά.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 14-10-09  
    οκ Ginger, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου και γω πιστεύω οτι το Νο 30 θα είναι μια χαρά. Λέω να την δοκιμάσω και γω σήμερα...φαίνεται πολύ νόστιμη και αρκετά γρήγορη!
    #
    Σχόλιο από dididi, 30-5-10  
    μου βγηκε λιγο "στουμπωμενη". μπορει κανεις να σκεφτει καποιο πιθανο λογο?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 31-5-10  
    dididi, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς "στουμπωμένη". Μήπως είχες παραβράσει την κρέμα και είχε γίνει πολύ σφιχτή;
    #
    Σχόλιο από Tou Kuriou, 23-3-11  
    Γεια! Πόση βανίλια να βάλω για την μπουγάτσα με κρέμα. Δεν λέει.
    #
    Σχόλιο από maria2104, 30-12-13  
    γεια σας!εχω μια ερωτηση...λετε 2 αυγα κ δυο κροκοι.. εννοειται 2 ολοκληρα+2 κροκους?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sofi_c, 22-2-12  
    με απλα υλικα, χωρις κοπο, νοστιμη κ σιγουρα χωρις υπολλειματα... γιατι δεν μενει τιιιιιιποτα...ευγε!!!! στην αρχη το φοβηθηκα κ εγω το φυλλο κρουστας αλλα τελικα το αποτελεσμα ειναι τελειο, μπραβο ginger

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    glika tapsiou
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    -  ΠΙΤΟΥΛΕΣ  ΝΟΣΤΙΜΕΣ  -ΠΙΤΣΕΣ  -ΖΥΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud