Μπουγάτσα με κρέμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
0.5 κιλό φύλλο κρούστας
-
4 κούπες γάλα
-
1/4 κούπας βούτυρο
-
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
-
2/3 κούπας ζάχαρη
-
2 αυγά
-
2 κρόκοι
-
βανίλια
-
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
-
άχνη και κανέλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.
-
2
Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
-
3
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
4
Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
-
5
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα
-
6
Και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
-
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
-
8
Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.
Σχόλια (69)