κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με κρέμα

Μαγειρεύτηκε 19 φορές
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 4 κούπες γάλα
  2. 1/4 κούπας βούτυρο
  3. 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  4. 2/3 κούπας ζάχαρη
  5. βανίλια
  6. 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  7. άχνη και κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.

  2. 2

    Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

  3. 3

     Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.

  4. 4

    Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα

  6. 6

    Και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

  8. 8

    Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,