Μπουγάτσα μήλου
Τραγανή πλούσια μπουγάτσα μήλου που συνδυάζει την γλυκιά αίσθηση της βανίλιας μαζί με την ιδιαίτερη ξινόγλυκη γεμάτη αίσθηση του μήλου. Μια χημεία μπουγάτσας με μηλόπιτα!!
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα
-
1,5 φλ.ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. γαρύφαλλο
-
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
6-7 μήλα τριμμένα σε λωρίδες στον τρίφτη
-
1 πακέτο φύλλα κρούστας
-
1 πακέτο βούτυρο
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με το λεμόνι και το μισό φλυτζάνι ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα για λίγο, ώσπου να καραμελώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
-
2
Αποσύρουμε απ' την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τρυπητήρι.
-
3
Βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται μαζί με ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, βανίλιες.
-
4
Μόλις πάρει βράση διαλύω κορν φλάουρ σε ελάχιστο γάλα και ρίχνω στο μείγμα έως ότου πήξει.
-
5
Χτυπάω και ένα αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνω στο τέλος.
-
6
Προσθέτω τελευταία το μείγμα του μήλου στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύω.
-
7
Βάζω λαδόκολα στο ταψί και βουτυρώνω ένα-ένα τα μισά φύλλα κρούστας.
-
8
Αδειάζω το μείγμα και συνεχίζω να σκεπάζω βουτυρώνοντας τα άλλα μισά φύλλα κρούστας.
-
9
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.
-
10
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.
Σχόλια (3)