Μπουγάτσα μήλου

Ioanna-Maria
Ioanna-Maria @cook_8505179
,Ellada

Τραγανή πλούσια μπουγάτσα μήλου που συνδυάζει την γλυκιά αίσθηση της βανίλιας μαζί με την ιδιαίτερη ξινόγλυκη γεμάτη αίσθηση του μήλου. Μια χημεία μπουγάτσας με μηλόπιτα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1,5 φλ.ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. 1 κ.γ. κανέλα
  5. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  6. 6-7 μήλα τριμμένα σε λωρίδες στον τρίφτη
  7. 1 πακέτο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με το λεμόνι και το μισό φλυτζάνι ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα για λίγο, ώσπου να καραμελώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

  2. 2

    Αποσύρουμε απ' την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τρυπητήρι.

  3. 3

    Βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται μαζί με ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, βανίλιες.

  4. 4

    Μόλις πάρει βράση διαλύω κορν φλάουρ σε ελάχιστο γάλα και ρίχνω στο μείγμα έως ότου πήξει.

  5. 5

    Χτυπάω και ένα αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνω στο τέλος.

  6. 6

    Προσθέτω τελευταία το μείγμα του μήλου στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύω.

  7. 7

    Βάζω λαδόκολα στο ταψί και βουτυρώνω ένα-ένα τα μισά φύλλα κρούστας.

  8. 8

    Αδειάζω το μείγμα και συνεχίζω να σκεπάζω βουτυρώνοντας τα άλλα μισά φύλλα κρούστας.

  9. 9

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.

  10. 10

    Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

Ioanna-Maria
Ioanna-Maria @cook_8505179
στις
,Ellada
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Ευσταθιάδου είμαι 22 χρονών και πριν 2 μήνες και νέα μανούλα σε έναν πανέμορφο άγγελο που μου άλλαξε την ζωή, τον γιο μου!Γεννήθηκα Αθήνα αλλά έχω ρίζες από Θεσσαλονίκη και Λέρο(Δωδεκάνησα) Σπούδασα Γαστρονομική Επιστήμη στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά μαγειρεύω απο τα 14 εξαιτίας της απέραντης λατρείας για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική!Εχω 2 χρόνια μέχρι στιγμής εμπειρία ως chef σε ξενοδοχειακή μονάδα αλλά και σε εστιατόριο, καθώς διατηρούμε και δική μας επισιτιστική επιχείρηση στα Δωδεκάνησα.Γνωρίζω αγγλικά-ισπανικά και γαλλικά καθώς διδάσκω σε παιδιά τις ώρες εκτός εργασίας.Αγαπώ και προσπαθώ να εξελίσσομαι σαν άτομο!Τώρα μόλις ξεκίνησα να λειτουργώ αυτόνομα μια σελίδα με αποκλειστικά δικές μου συνταγές και ειλικρινά εύχομαι να μπορέσω να επικοινωνήσω με κόσμο ανταλλάσσοντας έτσι απόψεις για τι άλλο βέβαια από την μαγειρική...το link της σελίδας μου είναι το εξήςhttps//www.facebook.com/liveeatlovesite
Δες περισσότερα