Μπουγάτσα νηστίσιμη

Bαθμολογία: 4.967
       
 
91 ψήφοι
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 08.04.09

Περιγραφή

Είναι πάρα πολύ νόστιμη μπουγάτσα που μπορείς να την φτιάξεις και όταν δεν νηστεύεις.

Μπουγάτσα νηστίσιμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές σούπας βιτάμ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 ταψί
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 34' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Κατόπιν, ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Την βρήκα κατα τύχη στο greekmasa και μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

Σχετικές συνταγές

    177 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-4-09  
    Ωραία φαίνεται, αλλά πώς είναι νηστίσιμη; Η σφολιάτα δεν έχει αυγά;;;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-4-09  
    Ρηνιώ η σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ είναι νηστίσιμη. Το ξέρω γιατί και εγω την πάτησα είχα πάρει την ΚΑΝΑΚΗ και μετά είδα ότι έχει γάλα και αυγά. Να την φτιάξεις, πραγματικά είναι πολύ νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από popitsi!, 12-4-09  
    ντινα πιστευω οτι η συνταγη σου θα ειναι πολυ καλη!!θα την φτιαξω μεσα στην εβδομαδα!5 πιρουνακια απο μενα..φιλια
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 13-4-09  
    Ντινακη δεν ειανι απλα πολυ καλη ση συνταγη σου ειναι τελεια!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-4-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Ξένια μου!!
    #
    Σχόλιο από paprica, 13-4-09  
    Είπα να δοκιμάσω να την κάνω με φύλλο κρούστας για να μοιάζει περισσότερο το φύλλο σαν αυτό της μπουγάτσας και την πάτησα. Ενώ η κρέμα έγινε πολύ καλή τα φύλλα από πάνω άρπαξαν και στη μέση δεν ψήθηκαν καλά. Δεν ήξερα αν πρέπει να βάλω βούτυρο ενδιάμεσα στα φύλλα και τελικά δεν έβαλα τίποτα. Πάει η μπουγατσούλα σου Ντίνα μου την χάλασα. Την επόμενη φορά θα την κάνω με σφολιάτα και θα επανέλθω για βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 15-4-09  
    paprica δεν πειράζει κάντο ξανά με φύλλο σφολιάτας και θα βγεί καλό αυτή τη φορά.Εξάλλου γίνετε τόσο γρήγορα.....
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 16-4-09  
    Συγχαρητηρια!πολύ νόστιμη ειναι η μπουγατσα!Σαν να είχε γάλα και οχι νερο.Δεν είναι αισθητη η διαφορα.
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 16-4-09  
    Τέλεια, φανταστική. Έβαλα τη μισή ζάχαρη για να την ανοίγω και να βάζω άχνη μέσα. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή όλη η οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-4-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 21-4-09  
    Καλημερα ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, σου βαλα 3πηρουνακια, μπορει και να σε αδικο, αλλα την εφτιαξα και σαν γεμιση με τα 2φυλλα σφολιατα ηταν παρα πολυ,αφου οταν την κοβαμε ετρεχε απο παντου, δεν ηταν τοσο πηχτη οσο ειναι στην κλασσικη μπουγατσα, και κατι ακομα ηταν πολυ γλυκια, θα επιχειρησω να την φτιαξω μια φορα ακομα αλλα θα κανω την μιση δοση για γεμιση, αλλα να σε ρωτησω κατι μπορω να βαλω λιγοτερη ζαχαρη? δηλ. στην μιση δοση να βαλω 2ποτηρια νερο+1/2 ποτηρη ζαχαρη+1/2 ποτηρι σιμηγδαλι? ή δεν θα δεσει η κρεμα?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-4-09  
    Γεια σου glykoula, δεν πιστεύω ότι με αδικείς γιατί ο καθένας ψηφίζει ανάλογα με το αν του πέτυχε η συνταγή και αν του άρεσε!!!
    Η γέμιση,και έχεις δίκιο σε αυτό, βγαίνει νερουλή επειδή είναι ζεστή και εμένα έτσι μου βγήκαν τα πρώτα κομμάτια.Μετά που κρύωσε έβγαιναν πολύ ωραία όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Τώρα για τις αναλογίες που μου λες δεν μπορώ να σου πω γιατί όσες φορές την έχω φτιάξει την έχω φτιάξει έτσι όπως λέει η συνταγή.Μπορεί όμως και να γίνετε,αν και η αναλογία της ζάχαρης μου φαίνεται λίγη,ίσως μετά να μην γίνει γλυκιά.Αν θες εσύ προσπαθησέ το και αν βγεί καλή πες το μήπως θέλει κάποιος να την φτιάξει έτσι.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-12-09  
    #
    Σχόλιο από Zante, 19-2-10  
    Τελεια!!!Εξαφανιστηκε κ απο αυτους που δεν νηστευουν!!Απλα εβαλα λιγοτερο ξυσμα λεμονιου!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Zante για τα καλά σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 1-3-10  
    Άραγε δεν πουλάνε φύλο μπουγάτσας;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 2-3-10  
    annitanguera καλημέρα,δεν ξέρω αν πουλάνε φύλλο μπουγάτσας έτοιμο.Και αν πουλάνε δεν ξέρω αν θα είναι νηστίσιμο.
    Πάντως με το φύλλο σφολιάτας γίνετε πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 5-3-10  
    Πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.Εύγε
    #
    Σχόλιο από 3kid, 5-3-10  
    την δοκιμασα και ειναι υπεροχη.και οσον αφορα το φυλλο η κουνιαδα μου που δουλευει σε ζαχαροπλαστειο μου ειπε οτι στη μπουγατσα χρησιμοποιουν φυλλο βυρρητου(δυστυχως εχει βουτυρο)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-3-10  
    Σας ευχαριστώ πολυ.
    3Kid το φύλλο σφολιάτας που χρησιμοποιώ στα συστατικά του δεν λέει βούτυρο.Τώρα αν λένε ψέματα τι να σου πω....
    Εγώ πάντως για νηστίσιμο το αγοράζω!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    157 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από popitsi!, 12-4-09  
    ντινα πιστευω οτι η συνταγη σου θα ειναι πολυ καλη!!θα την φτιαξω μεσα στην εβδομαδα!5 πιρουνακια απο μενα..φιλια
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 13-4-09  
    Ντινακη δεν ειανι απλα πολυ καλη ση συνταγη σου ειναι τελεια!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-4-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Ξένια μου!!
    #
    Σχόλιο από paprica, 13-4-09  
    Είπα να δοκιμάσω να την κάνω με φύλλο κρούστας για να μοιάζει περισσότερο το φύλλο σαν αυτό της μπουγάτσας και την πάτησα. Ενώ η κρέμα έγινε πολύ καλή τα φύλλα από πάνω άρπαξαν και στη μέση δεν ψήθηκαν καλά. Δεν ήξερα αν πρέπει να βάλω βούτυρο ενδιάμεσα στα φύλλα και τελικά δεν έβαλα τίποτα. Πάει η μπουγατσούλα σου Ντίνα μου την χάλασα. Την επόμενη φορά θα την κάνω με σφολιάτα και θα επανέλθω για βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 15-4-09  
    paprica δεν πειράζει κάντο ξανά με φύλλο σφολιάτας και θα βγεί καλό αυτή τη φορά.Εξάλλου γίνετε τόσο γρήγορα.....
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 16-4-09  
    Συγχαρητηρια!πολύ νόστιμη ειναι η μπουγατσα!Σαν να είχε γάλα και οχι νερο.Δεν είναι αισθητη η διαφορα.
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 16-4-09  
    Τέλεια, φανταστική. Έβαλα τη μισή ζάχαρη για να την ανοίγω και να βάζω άχνη μέσα. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή όλη η οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-4-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 21-4-09  
    Καλημερα ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, σου βαλα 3πηρουνακια, μπορει και να σε αδικο, αλλα την εφτιαξα και σαν γεμιση με τα 2φυλλα σφολιατα ηταν παρα πολυ,αφου οταν την κοβαμε ετρεχε απο παντου, δεν ηταν τοσο πηχτη οσο ειναι στην κλασσικη μπουγατσα, και κατι ακομα ηταν πολυ γλυκια, θα επιχειρησω να την φτιαξω μια φορα ακομα αλλα θα κανω την μιση δοση για γεμιση, αλλα να σε ρωτησω κατι μπορω να βαλω λιγοτερη ζαχαρη? δηλ. στην μιση δοση να βαλω 2ποτηρια νερο+1/2 ποτηρη ζαχαρη+1/2 ποτηρι σιμηγδαλι? ή δεν θα δεσει η κρεμα?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-4-09  
    Γεια σου glykoula, δεν πιστεύω ότι με αδικείς γιατί ο καθένας ψηφίζει ανάλογα με το αν του πέτυχε η συνταγή και αν του άρεσε!!!
    Η γέμιση,και έχεις δίκιο σε αυτό, βγαίνει νερουλή επειδή είναι ζεστή και εμένα έτσι μου βγήκαν τα πρώτα κομμάτια.Μετά που κρύωσε έβγαιναν πολύ ωραία όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Τώρα για τις αναλογίες που μου λες δεν μπορώ να σου πω γιατί όσες φορές την έχω φτιάξει την έχω φτιάξει έτσι όπως λέει η συνταγή.Μπορεί όμως και να γίνετε,αν και η αναλογία της ζάχαρης μου φαίνεται λίγη,ίσως μετά να μην γίνει γλυκιά.Αν θες εσύ προσπαθησέ το και αν βγεί καλή πες το μήπως θέλει κάποιος να την φτιάξει έτσι.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-12-09  
    #
    Σχόλιο από Zante, 19-2-10  
    Τελεια!!!Εξαφανιστηκε κ απο αυτους που δεν νηστευουν!!Απλα εβαλα λιγοτερο ξυσμα λεμονιου!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 1-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Zante για τα καλά σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 1-3-10  
    Άραγε δεν πουλάνε φύλο μπουγάτσας;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 2-3-10  
    annitanguera καλημέρα,δεν ξέρω αν πουλάνε φύλλο μπουγάτσας έτοιμο.Και αν πουλάνε δεν ξέρω αν θα είναι νηστίσιμο.
    Πάντως με το φύλλο σφολιάτας γίνετε πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 5-3-10  
    Πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.Εύγε
    #
    Σχόλιο από 3kid, 5-3-10  
    την δοκιμασα και ειναι υπεροχη.και οσον αφορα το φυλλο η κουνιαδα μου που δουλευει σε ζαχαροπλαστειο μου ειπε οτι στη μπουγατσα χρησιμοποιουν φυλλο βυρρητου(δυστυχως εχει βουτυρο)
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-3-10  
    Σας ευχαριστώ πολυ.
    3Kid το φύλλο σφολιάτας που χρησιμοποιώ στα συστατικά του δεν λέει βούτυρο.Τώρα αν λένε ψέματα τι να σου πω....
    Εγώ πάντως για νηστίσιμο το αγοράζω!!!
    #
    Σχόλιο από soulli, 7-3-10  
    Kαλημέρα!!Μόνο που την βλέπω μου τρέχουν τα σάλια!!!!Δεν την έφτιαξα ακόμα αλλά αύριο θα πάρω ολα τα υλικά και θα γίνει πρώτη μου προτεραιότητα!!Νυστέυω σε όλες τις νηστείες και τέτοιες συνταγές είναι πραγματικά χρήσιμες!Τα πηρουνάκια μου μόλις αδειάσω το ταψί..χιχιχι!!!
    #
    Σχόλιο από giorgomama, 8-3-10  
    ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΩ ΜΕ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!
    ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΒΑΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΛΣΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!!
    ΕΦΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ. ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΕΣΦΙΞΕ ΑΡΚΕΤΑ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 12-4-09  
    Ωραία φαίνεται, αλλά πώς είναι νηστίσιμη; Η σφολιάτα δεν έχει αυγά;;;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-4-09  
    Ρηνιώ η σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ είναι νηστίσιμη. Το ξέρω γιατί και εγω την πάτησα είχα πάρει την ΚΑΝΑΚΗ και μετά είδα ότι έχει γάλα και αυγά. Να την φτιάξεις, πραγματικά είναι πολύ νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από taurofagos, 16-3-11  
    Μα καλά πώς είναι νηστίσημη αφού στα υλικά έχει 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ?????????????
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 16-3-11  
    taurofagos ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ,Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ SUPER!!!
    #
    Σχόλιο από sonia1997, 19-4-11  
    ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ pistevo pos h sintagh s 8a einai uperoxh mono kai apo thn photo fenete laxtaristh tr pou einai kai m.ebdomada 8a thn ftiaxoume me thn mama m !!!! kai meta 8a sou po an petixe :D
    #
    Σχόλιο από kbalafa, 10-3-12  
    Τέλεια μπουγάτσα, πεντανόστιμη και εύκολη. Την έφτιαξα με 1 δόση σπιτική σφολιάτα (http://www.sintagespareas.gr/sintages/spitiki-sfoliata.html)που είναι και νηστίσιμη με μαργαρίνη. Ανέβασα και φωτογραφία. Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 29-3-12  
    Ντινάκι, σκοπεύω να την φτιάξω το Σαββατοκύριακο. Να σε ρωτήσω..... το βιτάμ που λες είναι αυτό που βάζουμε και στο ψωμί (αλατισμένο δηλαδή;) ή υπάρχει ειδικό χωρίς αλάτι;
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 30-3-12  
    Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά έχει αρωματίσει κανείς την κρέμα με μαστίχα χίου, αναρωτιέμαι αν θα της ταιριάζει. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-4-13  
    Το βιτάμ είναι φυτική μαργαρίνη με φυτικά έλαια..'βΟΎΤΥΡΟ' καλείται αυτή η λιπαρή ουσία που προέρχεται από γάλα-το λεγομενο "βουτυρο γαλακτος'-αυτο νηστευεται..το βιταμ ειναι φυτικη τροφη,δεν προερχεται απο γαλα..κοιτα και τα συστατικα του βιταμ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-4-13  
    Για το αν οι μαργαρίνες (και ποιές) είναι νηστίσιμες, έχουμε κάνει και ολόκληρο θέμα στο φόρουμ μας.
    http://www.sintagespareas.gr/forum/syntages/564283-berdema-me-nistisimes-kai-mi-syntages
    Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να δει και εκεί τη συζήτηση.
    #
    Σχόλιο από july88, 13-4-14  
    Με φύλλο κρούστας το έχει κάνει κάποια φίλη?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-4-14  
    Από ότι γράφουν στα σχόλια, μερικές εταιρείες δεν βάζουν αυγα και βουτυρο στη σφολιάτα. Απλά θα πρέπει να διαβάζεις τα συστατικά πριν αγοράσεις!

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anna777, 14-3-11  
    Πολυ ώραια συνταγη, ιδιαίτερα για νηστισιμη. Την φτιαχνω και εγω, καμια φορά μόλις στρωσω την γέμιση, πριν το τελευταιο φύλλο βάζω και κομματάκια κουβερτούρας, του πάει ;) Μπράβο Ντίνα γαι την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από 3kid, 11-1-12  
    για πιο πλούσεια γευση σε περίοδο μη νηστειας χρησιμοποιειστε φυλλο Βυρρητου και αντικαταστειστε το νερο με γάλα
    #
    Σχόλιο από toniam, 7-3-12  
    Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, πραγματικά χωρίς κόπο! Νόστιμη και αρωματική! Προσωπικά έβαλα μισή κούπα μαύρη ζάχαρη και μισή κρυσταλλική.
    #
    Σχόλιο από veganelena, 10-4-13  
    Πολύ ωραία συνταγή, θα τη φτιάξω κάποια στιγμή.
    Αντί για νερό εγώ θα έβαζα γάλα σόγιας για περισσότερη γεύση.
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 31-12-13  
    Απλα έκανα την εκδοχή με το γάλα αντί νερό!
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 20-1-14  
    Πολύ νόστιμη συνταγή. Έβαλα μόνο 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 βανίλιες αντί για 5 (μου φάνηκαν πολλές), και αντικατέστησα το 1 ποτήρι νερό με γάλα καρύδας. Ιδιαίτερα αρωματική και με πλούσια γεύση. Με τέτοιους πειρασμούς, άντε να ισχυριστείς πως νήστεψες!
    #
    Σχόλιο από sebagia, 18-3-14  
    πολύ ωραία συνταγή! εγώ χρησιμοποίησα φύλλο κρούστας κ έφτιαξα μικρά μπουγατσάκια σε ρολάκια. τα έψησα 13-15 λεπτά στους 180 χωρίς αέρα
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 28-3-14  
    Υπέροχη συνταγή!Χρησιμοποίησα γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας, 2 μόνο βανίλιες αντί για 5 και παρέλειψα το ξύσμα λεμονιού (την πρώτη φορά δεν μου άρεσε καθόλου).Μας άρεσε πάρα πολύ! Σ'ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI
    Δοκιμασμένες και αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 670 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal