Μπουγάτσα νηστίσιμη

Μαγειρεύτηκε 28 φορές
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι πάρα πολύ νόστιμη μπουγάτσα που μπορείς να την φτιάξεις και όταν δεν νηστεύεις.

Recipe by ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
1 ταψί
  1. 4 ποτήρια του νερού νερό
  2. 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  4. 5 βανίλιες
  5. ξύσμα από 2 λεμόνια
  6. 2 φύλλα σφολιάτας
  7. ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
  8. 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Κατόπιν, ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.

  3. 3

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.

  4. 4

    Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.

  5. 5

    Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (28)

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ