Μπουγάτσα νηστίσιμη
Είναι πάρα πολύ νόστιμη μπουγάτσα που μπορείς να την φτιάξεις και όταν δεν νηστεύεις.
Recipe by ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
Υλικά
-
4 ποτήρια του νερού νερό
-
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
-
5 βανίλιες
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
-
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Κατόπιν, ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
-
3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
-
4
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
-
5
Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
-
6
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
Σχόλια (197)