κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγάτσα ψυγείου
gerasimos
gerasimos @cook_8452157
,

Γεια σας! Είμαι νέο μέλος της παρέας και θα ήθελα να σας παρουσιάσω το γλυκό που έφτιαξα πιο συχνά φέτος. Θα το λατρέψετε σίγουρα!!!! Και απλό και νοστιμότατο!!! Καλή επιτυχία.........

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια καλή φίλη. Δε γνωρίζω την προέλευση. Γνωρίζω, όμως ότι δρόσισε αφάνταστα το καλοκαίρι μου.......

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα ίσως
  1. 1 κουτί φύλλο Βυρηττού
  2. 1 βανίλια
  3. 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Δίνουμε σχήμα μπάλλας στα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το γάλα αραιωμένο με 4 ποτήρια νερό. Πριν αυτό ζεσταθεί, παίρνουμε μισό ποτήρι και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτό τη βανίλια.

  3. 3

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ρίχνουμε το διάλυμα κορν φλάουρ - βανίλιας, καθώς και λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

  5. 5

    Σε πυρέξ, ρίχνουμε κανέλλα, ζάχαρη άχνη και τα μισά σπασμένα φύλλα.

  6. 6

    Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σιγά - σιγά, αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

  7. 7

    Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

KristineS
KristineS @cook_8451507
Μράβο και καλώς ήρθες. Περιμένουμε κι άλλες δροσερές και μη προτάσεις. Ευχαριστούμε. Θα το δοκιμάσω το ΣΚ και τη Δευτέρα θα βάλω βαθμό.

Από

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
στις
,