Μπουγάτσα ψυγείου
Γεια σας! Είμαι νέο μέλος της παρέας και θα ήθελα να σας παρουσιάσω το γλυκό που έφτιαξα πιο συχνά φέτος. Θα το λατρέψετε σίγουρα!!!! Και απλό και νοστιμότατο!!! Καλή επιτυχία.........
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια καλή φίλη. Δε γνωρίζω την προέλευση. Γνωρίζω, όμως ότι δρόσισε αφάνταστα το καλοκαίρι μου.......
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Δίνουμε σχήμα μπάλλας στα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
-
2
Ζεσταίνουμε το γάλα αραιωμένο με 4 ποτήρια νερό. Πριν αυτό ζεσταθεί, παίρνουμε μισό ποτήρι και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτό τη βανίλια.
-
3
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ρίχνουμε το διάλυμα κορν φλάουρ - βανίλιας, καθώς και λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
5
Σε πυρέξ, ρίχνουμε κανέλλα, ζάχαρη άχνη και τα μισά σπασμένα φύλλα.
-
6
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σιγά - σιγά, αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
-
7
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)