κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγατσίνια
jouli
jouli @cook_8455594
karystos,ellada

Εύκολα και πολύ νόστιμα μπουγατσάκια. Τη συνταγή την εχω δει απο βιβλίο τηs Αλεξίαs Αλεξιάδου. Είναι νοστιμότατα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη καλυμμένα με μεμβράνη και να τα ψήσετε όταν θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 κομμάτια
  1. 4 φύλλα σφολιάτα
  2. 2 ποτήρια γάλα
  3. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. 2 κροκάδια
  5. 1/4 ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
  6. 1 βανίλια
  7. Σιρόπι
  8. 2 ποτήρια ζάχαρη
  9. 1 ποτήρι νερό
  10. λίγο χυμό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα κροκάδια και το σιμιγδάλι με λίγο απο το κρύο γάλα.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και το ρίχνουμε στο μίγμα.

  3. 3

    Βράζουμε μέχρι να πήξει.

  4. 4

    Ανοίγουμε το ενα φύλλο σφολιάταs και αλείφουμε το μισό με δυο κουταλιέs κρέμα.

  5. 5

    Κλείνουμε απο πάνω με το άλλο μισό και πατάμε λίγο τις άκρεs να κολλήσουν.

  6. 6

    Το κόβουμε σε λωρίδεs περίπου ενόs εκατοστού.

  7. 7

    Κατόπιν πιάνουμε τιs δυο άκρεs στο κάθε μπαστουνάκι και τα στριφογυρίζουει λίγο.

  8. 8

    Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

  9. 9

    Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει.

  10. 10

    Τα περιχείνουμε και τα δυο ζεστά.

Αντιδράσεις

Από

jouli
jouli @cook_8455594
στις
karystos,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα