Μπουκίτσες κανέλας
Πεντανόστιμες και γρήγορες μπουκίτσες κανέλας με γλάσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η προετοιμασία μαζί με το ψήσιμο κράτησε κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο είναι υπέροχο.
Υλικά
-
1 πακέτο ζύμη κρουασάν
-
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
1 κ.σ. βούτυρο ελαφρά λιωμένο
-
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλεύρι και το βούτυρο.
-
2
Ανοίγουμε το πακέτο με τη ζύμη για κρουασάν, σε κάθε κρουασάν απλώνουμε το μείγμα μας και στη συνέχεια τα διπλώνουμε όπως θα διπλώναμε ένα κρουασάν.
-
3
Το κόβουμε κάθετα στα 4 (ή όσο εσείς θέλετε) και τα βάζουμε όρθια σ'ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
-
4
Τα ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανά ή αφράτα τα θέλετε.
-
5
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την ζάχαρη άχνη με το γάλα μέχρι να γίνει λείο και περιχύνουμε τις μπουκίτσες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια