Μπουρεκάκια αφράτα
Μπουρεκάκια αφράτα με ο,τι γέμιση εσείς λαχταράτε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία εύχομαι, τα παιδιά για το σχολείο θα τα λατρέψουν! Πειραματιστείτε και με γλυκιά γέμιση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα υγρά αφού διαλύσουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη και έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
2
Δεν αφήνουμε να φουσκώσει την χωρίζουμε σε μπαλάκια ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε σαν πίτσα.
-
3
Τα τρίγωνα κομμάτια που θα πάρουμε πρέπει να έχουν μισό εκατοστό πάχος για να γίνουν αφράτα.
-
4
Βάζω τη γέμιση στο φαρδύ σημείο του τριγώνου κλείνω προς τα μέσα τις 2 γωνίες και το ρολάρω σαν κρουασάν.
-
5
Αλοίφω με κρόκο ή γάλα, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
-
6
Ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (10)