ntina3112
ntina3112 @luckystar

Μπουρεκάκια αφράτα με ο,τι γέμιση εσείς λαχταράτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία εύχομαι, τα παιδιά για το σχολείο θα τα λατρέψουν! Πειραματιστείτε και με γλυκιά γέμιση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 περίπου κομμάτια
  1. 1 ποτ. νερού ηλιέλαιο όχι τέρμα γεμάτο
  2. 1 ποτ. νερού γάλα πλήρες
  3. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  4. 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  5. 1,5 κουτ.γλυκού αλάτι
  6. 1 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
  7. αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  8. Για τη γέμιση
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα υγρά αφού διαλύσουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη και έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

  2. 2

    Δεν αφήνουμε να φουσκώσει την χωρίζουμε σε μπαλάκια ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε σαν πίτσα.

  3. 3

    Τα τρίγωνα κομμάτια που θα πάρουμε πρέπει να έχουν μισό εκατοστό πάχος για να γίνουν αφράτα.

  4. 4

    Βάζω τη γέμιση στο φαρδύ σημείο του τριγώνου κλείνω προς τα μέσα τις 2 γωνίες και το ρολάρω σαν κρουασάν.

  5. 5

    Αλοίφω με κρόκο ή γάλα, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.

  6. 6

    Ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

marios28
marios28 @cook_8495080
φοβερααααααααααααααααααααααααα!πολυ καλα τα δοκιμασα.γινονται πολυ αφρατααααααααααααααααααααααααααααα!

Από

ntina3112
ntina3112 @luckystar
στις