Μπουρεκάκια ή κουρού
Μυστική συνταγή,πολύ νόστιμη,έυκολη και αφράτη αφράτη.Όποιος την δοκιμάσει θα με θυμιθεί.Είναι μία απο της αγαπημένες μου και την μοιράζομαι μαζί σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπουρεκάκια μπορούν να γίνουν μικρά ή μεγάλα, αναλόγως πώς μας αρέσουν.Για την γέμιση υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές.Η ζύμη είναι πολύ νόστιμη και θα την δοκιμάσω ακόμη και με γλυκιά γέμιση ίσως με κάποια μαρμελάδα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη λεκάνη διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
-
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε.
-
3
Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάντα με το χεράκι μας.
-
4
Σταδιακά ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε.
-
5
Φτιάχνουμε μια μαλακή και πολύ εύπλαστη ζύμη.
-
6
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου 20 λεπτά.
-
7
Κόβουμε λίγο απο την ζύμη μας και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ένα στρογγυλό πιτάκι (όσο το πιατάκι του καφέ).
-
8
Βάζουμε 1 κουταλιά απο την γέμισή μας και κλείνουμε την ζύμη μας,σάν μπουγκάκι.
-
9
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
-
10
Αλοίφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι τα πιτάκια ή μπουρεκάκια.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (136)