Μπουρεκάκια με κιμά
Τη συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα στο κυριακάτικο gourmet και είναι από τον Βαγγέλη Δρίσκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αναφέρει ηλιέλαιο για την επάλειψη και το τηγάνισμα. Εγώ πάντα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο. Η επιλογή δική σας.
Υλικά
-
0.5 κιλό φύλλο κρούστας
-
1/4 μοσχαρίσιος κιμάς
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές κομμένες σε λωρίδες
-
1 κουτ. γλυκού βασιλικός ξερός
-
0.5 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
1 φλ. πεκορίνο τριμμένο
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι στο λάδι για περίπου 5'.
-
2
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε το τυρί, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
-
3
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, αλείφουμε το καθένα με λάδι και διπλώνουμε.
-
4
Βάζουμε σε κάθε φύλλο 2 κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκια. Βρέχουμε την άκρη του φύλλου με νεράκι για να κολλήσει.
-
5
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε μέτρια όταν έρθει η ώρα να ρίξουμε μέσα τα ρολάκια.
-
6
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
7
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)