κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουρεκάκια με κιμά
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Τη συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα στο κυριακάτικο gourmet και είναι από τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αναφέρει ηλιέλαιο για την επάλειψη και το τηγάνισμα. Εγώ πάντα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο. Η επιλογή δική σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/4 μοσχαρίσιος κιμάς
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές κομμένες σε λωρίδες
  4. 1 κουτ. γλυκού βασιλικός ξερός
  5. 0.5 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  6. 1 φλ. πεκορίνο τριμμένο
  7. 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  8. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι στο λάδι για περίπου 5'.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε το τυρί, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, αλείφουμε το καθένα με λάδι και διπλώνουμε.

  4. 4

    Βάζουμε σε κάθε φύλλο 2 κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκια. Βρέχουμε την άκρη του φύλλου με νεράκι για να κολλήσει.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε μέτρια όταν έρθει η ώρα να ρίξουμε μέσα τα ρολάκια.

  6. 6

    Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  7. 7

    Τα σερβίρουμε ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

tati
tati @cook_8450095
Ωραια, νοστιμη και ευκολη φαινεται.Μηπως αντι για τηγανι γινονται και στον φουρνο?

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,