Μπουρεκάκια με σπανάκι
Νόστιμο ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί σε μπουφέ!
Υλικά
-
250 γρ φύλλο κρούστας
-
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
150 γρ φέτα τριμμένη
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το χοντροκόβετε.
-
2
Κατόπιν το βλαζετε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το στίβετε με τα χέρια σας για να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
-
3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
-
4
Προσθέτετε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, μερικές κουταλιές λάδι και την φέτα.
-
5
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
-
6
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες(περίπου 8-10 εκ.).
-
7
Μοιράζετε την γέμιση και τυλίγετε σε ρολάκια.
-
8
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια