Μπουρέκια με λουκάνικα μπέϊκον και πιπεριές
Πεντανόστιμα μπουρεκάκια με λουκάνικο μπέϊκον και πιπεριές που συνοδεύουν ιδανικά μπύρα ή κρασί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλάτι δεν χρησιμοποιούμε γιατί τυρί και τα αλλαντικά θα μας δώσουν την αλμύρα που χρειάζεται. Η καπνιστή πάπρικα πραγματικά τα απογειώνει.
Υλικά
-
12 φύλλα κρούστας
-
10 λουκάνικα φρανκφούρτης
-
10 φέτες καπνιστό μπέϊκον
-
250 γρ. κατσικίσιο τυρί
-
250 γρ. μανιτάρια λευκά
-
300 γρ. πράσινες πιπεριές
-
300 γρ. πιπεριές φλωρίνης
-
1 κρεμμύδι
-
150 γρ. χυμό ντομάτας
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει το ελαιόλαδο τα λουκάνικα το μπέϊκον και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το χυμό ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Αρωματίζουμε με το θυμάρι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα. Αφού κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε το τυρί σε κύβους.
-
2
Για κάθε μπουρέκι χρησιμοποιούμε 1 φύλλο το οποίο διπλώνουμε στην μέση, γεμίζουμε με λίγη απο την γέμιση μας και τυλίγουμε σε φάκελο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολα.
-
3
Αλοίφουμε με λίγο λάδι το κάθε μπουρέκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν απο πάνω και να γίνουν τραγανά, περίπου 15-20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια