Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον στη γάστρα
Ένα πρωτότυπο αλλά πεντανόστιμο φαγητάκι για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο! Μας το έφτιαξε σήμερα η κουνιάδα μου και ακόμα παραμιλάω!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είναι καθόλου δύσκολο και λερώνεις μόνο ένα τηγάνι και μια γάστρα! Θα προσθέσω και φωτογραφία με ό,τι έχει απομείνει..
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-
2
Ρίχνουμε το μπέικον για λίγο μέσα στο τηγάνι και μετά το βγάζουμε στην άκρη.
-
3
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί για 10-15 λεπτά, γυρνώντας το απ' όλες τις πλευρές για να ροδίσει.
-
4
Το μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το μπέικον και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
-
5
Στο τηγάνι συνεχίζουμε σοτάροντας τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
-
6
Ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το λευκό κρασί.
-
7
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά (εξαρτάται βέβαια από το φούρνο του καθενός).
-
8
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι το οποίο το περιχύνουμε με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε μέσα στη γάστρα.
-
9
Μιαμ μιαμ!
Σχόλια (8)