κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον στη γάστρα
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Ένα πρωτότυπο αλλά πεντανόστιμο φαγητάκι για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο! Μας το έφτιαξε σήμερα η κουνιάδα μου και ακόμα παραμιλάω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν είναι καθόλου δύσκολο και λερώνεις μόνο ένα τηγάνι και μια γάστρα! Θα προσθέσω και φωτογραφία με ό,τι έχει απομείνει..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  2. 200 γρ μπέικον σε κυβάκια (όχι σε φέτες)
  3. 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  4. 250 γρ μανιτάρια λευκά
  5. 400 γρ κρεμμύδια κομμένα στα 4
  6. 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  7. 300 ml λευκό κρασί
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Ρίχνουμε το μπέικον για λίγο μέσα στο τηγάνι και μετά το βγάζουμε στην άκρη.

  3. 3

    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί για 10-15 λεπτά, γυρνώντας το απ' όλες τις πλευρές για να ροδίσει.

  4. 4

    Το μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το μπέικον και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

  5. 5

    Στο τηγάνι συνεχίζουμε σοτάροντας τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το λευκό κρασί.

  7. 7

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά (εξαρτάται βέβαια από το φούρνο του καθενός).

  8. 8

    Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι το οποίο το περιχύνουμε με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε μέσα στη γάστρα.

  9. 9

    Μιαμ μιαμ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

moutritsa mou
moutritsa mou @cook_8499523
Καταπληκτικό.Το έκανα σε γιορτινό τραπέζι και έκανε θραύση.

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada