Μπράουνι με λάδι χωρίς αυγά

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
tsinos
tsinos @cook_8453155
,Ελλάδα

Νηστίσιμο μπράουνι, πολύ σοκολατένιο και γευστικότατο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε περισσότερα καρύδια,ανάλογα τα γούστα σας. Αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού,αν σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

34 Minutes
για 10 μερίδες
  1. 230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 60 γρ κακάο
  3. 2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  6. 280 γρ ζάχαρη
  7. 280 γρ νερό
  8. 10 γρ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  9. 80 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
  10. 150 γρ κουβερτούρα γύρω στο 50%-55% κακάο ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180○C.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν, ρίχνουμε και τις βανίλιες,το αλάτι, τη ζάχαρη και το νέρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  3. 3

    Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  4. 4

    Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ'ένα ταψάκι διαστάσεων περίπου 20×30εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.

  5. 5

    Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με προσοχή γιατί είναι εύθρυπτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (18)

the buddha belly
the buddha belly @cook_8487521
φαινεται πολυ ωραια η συνταγη σου κι ο λογος που δεν βαζω πιρουνακια ειναι γιατι δεν την δοκιμασα ακομη..!αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω,με τι θα μπορουσα να αντικαταστησω τα καρυδια στα οποια ειμαι αλλεργικη ή ακομη καλυτερα αν θα μπορουσα να τα παραλειψω τελειως.αυτο που δεν ξερω ειναι πώς θα επηρεαστει η αναλογια στερεων-υγρων αν τα παραλειψω.θα με βοηθουσε πολυ αν ειχες καποια απαντηση!ευχαριστω εκ των προτερων!

Από

tsinos
tsinos @cook_8453155
στις
,Ελλάδα