Μπράουνις με μπισκότα
Μια εύκολη συνταγή με μπισκότα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τα μπισκότα Παπαδοπούλου αλλά χρησιμοποιώ πάντα βιολογικά υλικά. Το άρωμα από το φρέσκο βούτυρο και την πραγματική βανίλια θα σας "σπάσει" τη μύτη. Το έχω φτιάξει και με βιτάμ αλλά καμία σχέση. Εμάς μας αρέσει πολύ την επόμενη μέρα που έχει κρυώσει και έχει στεγνώσει. Τρώγεται σαν κέικ.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
-
375 γρ κουβερτούρα
-
2 φλ. βούτυρο
-
2 φλ. ζάχαρη
-
7 αυγά
-
2 φλ. καρύδια
-
άρωμα βανίλιας
-
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τη σκοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτετε τη βανίλια.
-
3
Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας, αφού κρυώσει λίγο, στο μίγμα των αυγών και ανακατεύτετε.
-
4
Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα με το χέρι και τα καρύδια και ανακατεύετε.
-
5
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακό αλλά μην το ψήσετε παραπάνω γιατί θα στεγνώσει.
-
6
Όταν κρυώσει εντελως το πασπαλίζετε με άχνη το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μπορείτε να βάλετε και ένα κομματάκι καρύδι σε κάθε κομμάτι πάνω.
Σχόλια (2)