antafort
antafort @cook_8482299

Το αγαπημένο μας μπριάμ, με μπόλικο λεμόνι. Ας ξεφύγουμε για λίγο από την σάλτσα ντομάτας...από τη συνοδεία φέτας δεν ξεφεύγουμε ποτέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Τα κολοκύθια και οι πατάτες πρέπει να είναι απαραίτητα λεπτά κομμένα, δεν βάζω νερό γιατί στόχος είναι να ξεροψηθούν και όχι να βράσουν.2)Αν δεν σας βγεί σε μια στρώση το φαγητό μπορείτε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα ανακατέψετε προσεκτικά 2-3 φορές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  2. 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  3. 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  5. 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μέτριο πάχος (πράσινο και λευκό μέρος)
  6. 1 ματσάκι μαϊντανό κομμένο σε μέτριο πάχος (χωρίς τα κοτσάνια)
  7. 1 ματσάκι άνηθο κομμένο σε μέτριο πάχος (χωρίς τα κοτσάνια)
  8. 1/2 κούπα λευκό κρασί
  9. 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  10. αλάτι 1 1/2 κουτ. γλυκού ή κατά βούληση
  11. πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού ή κατά βούληση
  12. πάπρικα γλυκιά 1 κουτ. γλυκού ή κατά βούληση
  13. χυμό από 2-3 λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όλα τα υλικά για 5 λεπτά.

  3. 3

    Είναι σημαντικό το καλό ανακάτεμα ώστε να κατανεμηθούν σωστά τα υλικά και να βγούν όλα τους τ'αρώματα.

  4. 4

    Τα στρώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να έχουμε μια στρώση όσο είναι αυτό δυνατό (εξού και το μεγάλο ταψί).

  5. 5

    Χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 200-220 βαθμούς και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά (ανάλογα τη δύναμη του φούρνου μας) ίσως να θέλει και λιγότερο.

  6. 6

    Είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα ξεροψημένο χρώμα.

Αντιδράσεις

Από

antafort
antafort @cook_8482299
στις