Μπριάμ με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα
Η κρητική έκδοση του μπριαμ
Υλικά
-
2 μεγάλες πατάτες
-
3-4 μεγάλα κολοκύθια
-
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κουτ.σούπας φρέσκο δυόσμο
-
1 φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα
-
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τις πατάτες και τα κολοκύθια σε μέτριες ροδέλες και τα αλατίζετε.
-
2
Τα βάζετε σε ταψί μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, το δυόσμο, την τομάτα, πιπεράκι και ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε καλά.
-
3
Ψήνετε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κατόπιν, βγάζετε το ταψί από το φούρνο για να προσθέσετε την ξινομυζήθρα και ανακατεύετε να πάει παντού. Ψήνετε για άλλα 25 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σχόλια (3)