Μπριάμ με κοτοπουλάκι στη λαδόκολλα
Μια παραλλαγή του μπριάμ..για να ξεφεύγουμε που και που από τα συνηθισμένα! Την συνταγή την είχα διαβάσει σε ενα περιοδικο και απο τότε την κάνω συχνά. Παλαιότερα δεν έτρωγα καθόλου λαχανικά, τα τελεταία χρόνια όμως τα έχω βάλει στη διατροφή μου και προσπαθώ να βρώ τρόπους να τα μαγειρεύω λίγο διαφορετικά από τα κλασσικά της μαμας και της γιαγιάς με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε! άλλωστε και για τα μικρά παιδιά τα τρώνε πιο ευχαριστα έτσι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και φέτα εάν σας αρέσει! Προσοχή βάλτε τα πουγκιά μέσα σε ταψί γιατι τα λαχανικά βγάζουν πολλά υγρά!
Υλικά
-
2 μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
-
2 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
-
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε καρέ)
-
2 κολοκυθάκια (κομμένα και αυτά σε καρέ)
-
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 ντομάτα
-
1 κ.σ φρέσκος δυόσμος
-
1/2 κ.γλ. θυμάρι
-
1/2 κ.γλ. ρίγανη
-
2 κ.σ. λάδι
-
1 κ.σ. μπαλσάμικο
-
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
αλάτι
-
σπάγκος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα λαχανικά.
-
2
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουκιές και τις βάζουμε σε μπολ.
-
3
Προσθέτω και τα υπόλοιπα λαχανικά και το κρέας.
-
4
Ρίχνω σκόρδο, θυμάρι, ρίγανη και δυόσμο.
-
5
Προσθέτω και το αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι.
-
6
Ανακατεύω καλά και ισομοιράζω σε 4 λαδόκολλες.
-
7
Τα δένω με σπάγκο και τα ψήνω 1 ώρα στις αντιστάσεις στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.
Σχόλια (5)