Μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού-ανθότυρου
Μπριάμ πιο δροσερό και νόστιμο από ότι το ξέρουμε!!! Με τέλεια κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε αυτό το φαγητό η κρέμα κάνει τη διαφορά!!! πολύχρωμο καλοκαιρινό φαγητό με μια νότα δροσιάς στην κρέμα του!! Η συνταγή είναι της Ντ.Νικολάου, πρόσθεσα τις μελιτζάνες και την πράσινη πιπεριά, επίσης όπως βλέπετε στα υλικά δεν έχει πατάτες, όποιος θέλει όμως μπορεί να προσθέσει!!!
Υλικά
-
8-10 κολοκυθάκια σε φέτες
-
1-2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση
-
6 μέτρια καρότα σε φέτες
-
3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες ή κύβους
-
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες ή κύβους
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. θυμάρι
-
1/4 φλ. λάδι
-
αλατοπίπερο
-
Για την κρέμα
-
250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
50 ml λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μισό μείγμα από καρότα, μελιτζάνες και κολοκυθάκια-πιπεριά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μείγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.
-
3
Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180β. για 45' περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
-
4
Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε απάνω στο φαγητό μας, συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη 15' να ροδίσει η επιφάνεια!!
Σχόλια (14)