Μπριάμ με ρόφημα κρόκου Κοζάνης

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Ένα μπριαμ με το άρωμα από το ρόφημα κρόκου Κοζάνης με Φασκόμηλο, Λουίζα και επιλεγμένα βότανα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φακελάκι Βιολογικό Αρωματικό Ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης, Φασκόμηλο, Λουίζα & επιλεγμένα βότανα
  2. 12 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  3. 8 κολοκυθάκια μεγάλα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  4. 4 μελιτζάνες φλάσκες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  5. 5 ντομάτες (ώριμες) κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  6. 6 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  7. 2 πράσινες πιπεριές φλάσκες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  8. χυμός 2 πορτοκαλιών
  9. χυμός ενός λεμονιού
  10. 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας διαλυμένες σε 1 νεροπότηρο νερό
  11. 1 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  12. ελάχιστη ζάχαρη
  13. αλάτι
  14. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  15. ελάχιστη κανέλα
  16. 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο τριμμένο
  17. 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

  2. 2

    Αλατίζουμε χωριστά το κάθε είδος λαχανικού (τις μελιτζάνες δεν τις αλατίζουμε) και επιπλέονστις πατάτες προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μίγμα του βιολογικού αφεψήματος με κρόκο Κοζάνης και πιπέρι, στις μελιτζάνες τον χυμό λεμονιού, στις ντομάτες ελάχιστη ζάχαρη και ρίγανη, στα κολοκυθάκια τον δυόσμο και στα κρεμμύδια πιπέρι.

  3. 3

    Τακτοποιούμε όλα τα λαχανικά μαζί με τα υγρά τους, σε ταψί.

  4. 4

    Προσθέτουμε τη διαλυμένη πάστα ντομάτας και το ελαιόλαδο.

  5. 5

    Ανακατεύουμε τα λαχανικά.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μίγματος λαχανικών με φρυγανιά τριμμένη.

  7. 7

    Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, ψήνουμε στους 200° C για 15 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για ακόμη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

πατσιλινάκου
στις