κύρια φωτογραφία συνταγής Μπριάμ - παραλλαγή στο φούρνο
ellli
ellli @cook_8459246
Athens, Greece,

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, αρκετά γρήγορη και είναι ειδική για όλους όσους δεν είναι και ιδιαίτερα λάτρεις των λαχανικών. Κρύβει μέσα της αρκετές νοτιμιές και ξεγελάει αυτούς που δεν μπορούν να φάνε εύκολα τα λαχανικά μόνα τους. Τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαιράκι κατευθείαν από το ψυγείο είναι πολύ δροσιστική! Συνοδεύεται με μπυρίτσα και το χειμώνα θα πρότεινα με λευκό κρασάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 10 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.Δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου αλάτι διότι έχει τα τυριά και είναι αρκετά αλμυρούτσικο φαγητό.Την ώρα που θα κλείσετε το φούρνο αφήστε το φαγητό μέσα για πέντε λεπτά ακόμα και μετά βγάλτε το εξώ από τον φούρνο για να μην ξεραθεί και να διατηρήσει και τα λιγοστά υγρά του.Είναι δικής μου επινόησης. Τα υλικά ήταν ότι είχα στο σπίτι και σκέφτηκα τη συνταγή μια μέρα που δεν ήξερα τι να μαγειρέψω. Δοκιμάστε την και θα σας ξετρελάνει.Καλή επιτυχία!Και φυσικά καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 μεγάλες μελιτζάνες μαύρες
  2. 2 πιπεριές πράσινες
  3. 250 γραμμάρια ανθότυρο
  4. 250 γραμμάρια φέτα κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου
  5. 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο κατά προτίμηση Δανίας
  6. 10 φετούλες μπέικον
  7. 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  8. 1 κούπα λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φυσικά πλένετε όλα τα λαχανικά με νερό και ξύδι.

  2. 2

    Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους το μέγεθος περίπου όσο ένα κουτάκι σπίρτα.

  3. 3

    Κόβετε σε ροδέλες τα καρότα και τα κολοκύθια και σε φετούλες τις πιπεριές.

  4. 4

    Τα ρίχνετε όλα σε ένα ταψάκι όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά τόσο ώστε να μην πατάνε από πάνω τα λαχανικά το ένα το άλλο.

  5. 5

    Προσθέτετε το λάδι και το πιπέρι.

  6. 6

    Τα ανακατεύετε όλα μαζί.

  7. 7

    Τα ψήνετε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να μαραθουν και να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά.

  8. 8

    Βγάζετε το ταψί από το φούρνο.

  9. 9

    Σπάτε με ένα πιρούνι τα τυριά ανθότυρο και φέτα σε κομματάκια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα.

  10. 10

    Ψιλοκόβετε το μπέικον και το ρίχνετε κι αυτό.

  11. 11

    Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

  12. 12

    Ανακατεύετε πάλι όλα τα υλικά.

  13. 13

    Πασπαλίζετε από πάνω με το κεφαλοτύρι και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο.

  14. 14

    Συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά.

  15. 15

    Μόλις έχει ροδοκοκκινήσει κλείνετε το φούρνο και είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Rania F.
Rania F. @cook_8464110
Προσπάθησα να το φτιάξω αλλά τα λαχανικά δεν ψήθηκαν ποτέ...Δεν βάζω πιρουνάκια γιατί είμαι πρωτάρα και πιθανότατα κάτι έκανα λάθος. Μήπως έπρεπε να βάλω νερό? μήπως έπρεπε να τα βράσω πρώτα? να τα τηγανίσω λίγο? τα άφησα στο φούρνο πάνω απο μια ώρα (αφότου έβαλα τα τυριά) και το αποτέλεσμα ήταν αίσχος!

Από

ellli
ellli @cook_8459246
στις
Athens, Greece,