Μπριάμ ψημένο σε ηλιακό φούρνο
Το κλασικό μπριάμ, σιγοψημένο στο νέο μας απόκτημα τον ηλιακό φούρνο cook'n'go. Μελωμένο, καλοψημένο και μυρωδάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η νοστιμιά του φαγητού ήταν απίστευτη.Η συνταγή είναι από το σάιτ της ομάδας που κατασκευάζει τον ηλιακό φούρνο (www.aftarkeia.org).Είναι από τα καλύτερα μπριάμ που έχουμε δοκιμάσει, γιατί όλα τα λαχανικά ήταν ζουμερά και κανένα δεν είχε ξεροψηθεί ή λιώσει στο ψήσιμο.
Υλικά
-
2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
-
5 κολοκυθάκια κομένα σε ροδέλες
-
2 μελιτζάνες τσακώνικες κομένες σε μικρά κυβάκια
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετες
-
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
-
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνιθο (προαιρετικό)
-
70 γρ πελτέ τομάτας
-
2/3 του φλιτζανιού λαδι
-
αλάτοπίπερο (κατά βούληση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
-
2
Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ με το λάδι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
-
4
Τοποθετούμε το φαγητό στη μαύρη γάστρα του ηλιακού φούρνου
-
5
Κλείνουμε τη γάστρα την τοποθετούμε μέσα σε σακούλες ψησίματος και έπειτα στον cook'n'go.
-
6
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοψηθεί για 3- 330 ώρες (το καλό με τον ηλιακό είναι πως και παραπάνω να το αφήσουμε δεν κινδυνεύει να καεί)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)