κύρια φωτογραφία συνταγής Μπριός με σοκολάτα
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Τον Στέλιο Παρλιάρο να ευχαριστείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη καλό είναι να μην ξεπερνάει το 1/3 της φόρμας, γιατί θα φουσκώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8-10 κομμάτια
  1. 500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
  2. 40 γραμμ. ζάχαρη
  3. 10 γραμμ. αλάτι
  4. 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  5. 1 κρόκος
  6. 150 γραμμ. νερό
  7. 25 γραμμ. μαγιά
  8. 300-400 γραμμ. κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό (περίπου στους 50 βαθμούς) και λιώνουμε σε αυτό τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει λαστιχωτή και να ξεκολλάει από το μπωλ.

  3. 3

    Μοιράζουμε τη ζύμη σε ατομικά φορμάκια και στο κέντρο του κάθε μπριός βάζουμε ένα κομματάκι κουβερτούρας περίπου 30-40 γραμμάρια.

  4. 4

    Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν (να τριπλασιαστούν σε όγκο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40'.

Αντιδράσεις

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,