Μπριός με σοκολάτα
Τον Στέλιο Παρλιάρο να ευχαριστείτε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη καλό είναι να μην ξεπερνάει το 1/3 της φόρμας, γιατί θα φουσκώσει.
Υλικά
-
500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
-
40 γραμμ. ζάχαρη
-
10 γραμμ. αλάτι
-
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 αυγά
-
1 κρόκος
-
150 γραμμ. νερό
-
25 γραμμ. μαγιά
-
300-400 γραμμ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό (περίπου στους 50 βαθμούς) και λιώνουμε σε αυτό τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει λαστιχωτή και να ξεκολλάει από το μπωλ.
-
3
Μοιράζουμε τη ζύμη σε ατομικά φορμάκια και στο κέντρο του κάθε μπριός βάζουμε ένα κομματάκι κουβερτούρας περίπου 30-40 γραμμάρια.
-
4
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν (να τριπλασιαστούν σε όγκο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40'.
Σχόλια