Μπριζόλες γεμιστές φούρνου
Οι μπριζόλες μας σε ρολάκια, νόστιμες και αρωματικές και με λίγες θερμίδες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το σαιτΣυνταγιές Ματιάς!!!!Γίνονται τέλειες, νόστιμες και μαλακές!!
Υλικά
-
4 μπριζόλες χωρίς κόκκαλα
-
4 φέτες τυρί του τοστ (με λίγα λιπαρά)
-
4 φέτες γαλοπούλα
-
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
-
4-5 πατάτες σε φέτες
-
2 ντομάτες σε φέτες
-
5 σκ. σκόρδο σε φέτες
-
1 φλ. λάδι
-
1 1/2 φλ.νερό
-
1 κ. ρίγανη
-
αλατοπίπερο
-
χυμό λεμόνι, όσο θέλουμε
-
οδοντογλυφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε σε ταψί πρώτα τις πατάτες, σκόρδο, πασπαλίζουμε ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι, το χυμό και νερό.
-
2
Έχουμε πει στον χασάπη να ξεκοκκαλήσει τις μπριζόλες και να τις "χτυπήσει" λίγο.
-
3
Τις ανοίγουμε και βάζουμε σε κάθε μια μπριζόλα μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλοπούλα, φέτα ντομάτας, λωρίδα πιπεριάς, φετούλα σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε ρολάκι στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες.
-
4
Τις λαδώνουμε καλά και τις βάζουμε πάνω στις πατάτες, πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 1 ώρα περίπου!
Σχόλια (31)