Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα

Bαθμολογία: 4.8228
       
 
79 ψήφοι
ΒΑΡΒΙ, 16.01.09

Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και καταπληκτικό φαγητό.

Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • λάδι
  • χυμό 2 λεμονιών
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στραγγίζουμε.
Βήμα 2
2) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις μπριζόλες να παρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές,
Βήμα 3
3) προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 ποτήρι νερό.
Βήμα 5
5) Τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να βράσουν. Μόλις πιουν το νερό τους είναι έτοιμες και προσθέτουμε το λεμόνι.
Βήμα 6
6) Μία δύο βράσεις ακόμα και είναι έτοιμες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζουν καταπλητικά με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.

 

Eυχαριστούμε την ΑNGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    87 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-1-09  
    Ναι, είναι πολύ καλές έτσι! Βέβαια, ακόμα πιο ελαφρυές είναι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι να τις βάλουμε να πάρουν χρώμα κι απ'τις δυο πλευρές, να τους βάλουμε τα αρωματικά που θέλουμε και να κλείσουμε το καπάκι καλά. Σε 10' θα έχουμε ωραιότατες υγιεινές μπριζόλες και ζουμερές!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 21-1-09  
    Είναι πολύ νόστιμο φαγητό BARBI. Μπράβο ! Το κάνω και εγώ με τη διαφορά ότι, στο λεμόνι διαλύω και μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Επίσης, τηγανίζω πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (τέταρτα) και τις βάζω και αυτές μέσα στην κατσαρόλα με τις μπριζόλες (στο τέλος...όταν το φαγητό είναι έτοιμο) και την κουνώ ώστε το νόστιμο ζουμί να πάει παντού...
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 24-1-09  
    πολυ καλο μπραβο εριξα και μανιταρια πλευρωτους και εγινε τελειο!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-1-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε το φαγητούλι. Ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σας λόγια.
    #
    Σχόλιο από Marvas, 5-2-09  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Α-ΨΟ-ΓΕΣ!!!!
    ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΞ' ΙΣΟΥ ΚΑΛΗ!!!
    #
    Σχόλιο από mdileuca, 9-5-09  
    Εύκολο, γρήγορο, και πολύ νόστιμο φαγητάκι! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 17-5-09  
    εύκολο,γρήγορο κ νόστιμο! έβαλα κ μανιτάρια κ πιπεριές για έξτρα νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από chili, 6-6-09  
    πιο νοστιμες, ζουμερες και γρηγορες μπριζολες δεν εχω φαει..!πεντε πιρουνακια και λιγα ειναι.!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 31-7-09  
    Πολυ νοστιμες,εγω προσθεσα και ενα ποτηρι κρασι (ξηρο) στο σβησιμο του φαγητου.
    #
    Σχόλιο από bliana, 4-8-09  
    πολυ καλό το έφτιαξα χθες σε χρόνο 0... τέλειο ! Μπράβο
    #
    Σχόλιο από ΑΛΙΝΑ, 27-8-09  
    Πολύ νόστιμες, γρήγορες και εύκολες!!!
    Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 27-8-09  
    Πολύ χαίρομαι κορίτσια που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από paprica, 1-9-09  
    Μπράβο Barbi, πολύ ζουμερές και νόστιμες. Και γίνονται πολύ γρήγορα. Στο φούρνο συνήθως μου στεγνώναν οι μπριζόλες γιαυτό και δεν έκανα σχεδόν ποτέ. Μ' αυτό τον τρόπο θα τις κάνω συνέχεια. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Billie, 10-9-09  
    Τέλειες οι μπριζολίτσες BARBI μου!Πολύ τρυφερές και νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-9-09  
    Νά είστε καλά κορίτσια.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 18-9-09  
    Κορίτσια είναι τέλειο το φαγητό, ευχαριστώ πολύ ΒΑΡΒΙ για την συνταγή! Την διαφορά πρέπει να την έκανε η κουταλιά μουστάρδας, πολύ καλή ιδέα Κρίστα!
    Μπορείς να κένεις άνετα τραπέζι με αυτό το φαγητό, εύκολα, φτηνά και γρήγορα, και να βγεις ασπροπρόσωπη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-10-09  
    Νόστιμο και γρήγορα φαγητό. Πολύ τρυφερές οι μπριζόλες
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-10-09  
    Πολύ καλό φαγητό!Μπράβο ΒΑΡΒΙ.
    #
    Σχόλιο από ives, 10-11-09  
    Συγχαρητήρια.Γλύφαμε τα δάχτυλα μας. Καταπληκτική σάλτσα. Λιώνανε στο στόμα.Πάντα οι μπριζόλες στεγνώναν και δεν ήθελα να τις μαγειρεύω.Με ρώτησαν αν έμεινε φαγητό - και φυσικά δεν έμεινε.Εξαφανίστηκε...Λουκούμι!
    #
    Σχόλιο από aggeliki_christos, 14-11-09  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Προφανώς και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τους άλλους. Στον φούρνο γίνονταν στεγνές και δεν τις προτιμούσα αλλά τώρα θα τις ξαναβάλω στο μενού μου. Μετά το σωτάρισμα τις σβήνω με λίγο κρασί και στο τέλος μαζί με το λεμόνι ανακατεύω και λίγη μουστάρδα. Μπράβο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    76 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-1-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε το φαγητούλι. Ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σας λόγια.
    #
    Σχόλιο από mdileuca, 9-5-09  
    Εύκολο, γρήγορο, και πολύ νόστιμο φαγητάκι! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από chili, 6-6-09  
    πιο νοστιμες, ζουμερες και γρηγορες μπριζολες δεν εχω φαει..!πεντε πιρουνακια και λιγα ειναι.!
    #
    Σχόλιο από bliana, 4-8-09  
    πολυ καλό το έφτιαξα χθες σε χρόνο 0... τέλειο ! Μπράβο
    #
    Σχόλιο από ΑΛΙΝΑ, 27-8-09  
    Πολύ νόστιμες, γρήγορες και εύκολες!!!
    Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 27-8-09  
    Πολύ χαίρομαι κορίτσια που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από paprica, 1-9-09  
    Μπράβο Barbi, πολύ ζουμερές και νόστιμες. Και γίνονται πολύ γρήγορα. Στο φούρνο συνήθως μου στεγνώναν οι μπριζόλες γιαυτό και δεν έκανα σχεδόν ποτέ. Μ' αυτό τον τρόπο θα τις κάνω συνέχεια. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Billie, 10-9-09  
    Τέλειες οι μπριζολίτσες BARBI μου!Πολύ τρυφερές και νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-9-09  
    Νά είστε καλά κορίτσια.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 18-9-09  
    Κορίτσια είναι τέλειο το φαγητό, ευχαριστώ πολύ ΒΑΡΒΙ για την συνταγή! Την διαφορά πρέπει να την έκανε η κουταλιά μουστάρδας, πολύ καλή ιδέα Κρίστα!
    Μπορείς να κένεις άνετα τραπέζι με αυτό το φαγητό, εύκολα, φτηνά και γρήγορα, και να βγεις ασπροπρόσωπη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-10-09  
    Νόστιμο και γρήγορα φαγητό. Πολύ τρυφερές οι μπριζόλες
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-10-09  
    Πολύ καλό φαγητό!Μπράβο ΒΑΡΒΙ.
    #
    Σχόλιο από ives, 10-11-09  
    Συγχαρητήρια.Γλύφαμε τα δάχτυλα μας. Καταπληκτική σάλτσα. Λιώνανε στο στόμα.Πάντα οι μπριζόλες στεγνώναν και δεν ήθελα να τις μαγειρεύω.Με ρώτησαν αν έμεινε φαγητό - και φυσικά δεν έμεινε.Εξαφανίστηκε...Λουκούμι!
    #
    Σχόλιο από maiko, 26-1-10  
    bravo barbi euxaristoume gia thn suntagh einai kataplhktikes k elafries
    #
    Σχόλιο από Yioulia, 3-2-10  
    #
    Σχόλιο από kessy, 17-2-10  
    η γεύση του μου θυμίζει ψητό χοιρινό, πολύ νόστιμο.Εβαλα και λίγη μουστάρδα στην σάλτσα του και το συνόδευσα με κοφτό μακαρονάκι,γιαμ!
    #
    Σχόλιο από xrou, 21-2-10  
    #
    Σχόλιο από nektariosd, 14-3-10  
    Πολυ ωραιο φαγητο απλα θελει λιγη προσοχη να μην βαλουμε παραπανω λεμονι γιατι βγαινει λιγο ξινο.
    #
    Σχόλιο από ace, 17-4-10  
    Ευκολο,γρηγορο,πεντανοστιμο!Τι αλλο να ζητησει κανεις?Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από erg@, 18-5-10  
    την εφτιαξα χθες το βραδυ..πολυ ευκολο φαγητακι..αρεσε παρα πολυ στον καλο μου..την συνδυασα με ριζακι..πολλα μπραβο στην κοπελα που την ανεβασε.ευχαριστουμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από katia23, 12-2-12  
    τη φωτιά τη χαμηλώνετε, όταν ρίξετε το νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα?

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-1-09  
    Ναι, είναι πολύ καλές έτσι! Βέβαια, ακόμα πιο ελαφρυές είναι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι να τις βάλουμε να πάρουν χρώμα κι απ'τις δυο πλευρές, να τους βάλουμε τα αρωματικά που θέλουμε και να κλείσουμε το καπάκι καλά. Σε 10' θα έχουμε ωραιότατες υγιεινές μπριζόλες και ζουμερές!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 21-1-09  
    Είναι πολύ νόστιμο φαγητό BARBI. Μπράβο ! Το κάνω και εγώ με τη διαφορά ότι, στο λεμόνι διαλύω και μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Επίσης, τηγανίζω πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (τέταρτα) και τις βάζω και αυτές μέσα στην κατσαρόλα με τις μπριζόλες (στο τέλος...όταν το φαγητό είναι έτοιμο) και την κουνώ ώστε το νόστιμο ζουμί να πάει παντού...
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 24-1-09  
    πολυ καλο μπραβο εριξα και μανιταρια πλευρωτους και εγινε τελειο!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Marvas, 5-2-09  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Α-ΨΟ-ΓΕΣ!!!!
    ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΞ' ΙΣΟΥ ΚΑΛΗ!!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 17-5-09  
    εύκολο,γρήγορο κ νόστιμο! έβαλα κ μανιτάρια κ πιπεριές για έξτρα νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 31-7-09  
    Πολυ νοστιμες,εγω προσθεσα και ενα ποτηρι κρασι (ξηρο) στο σβησιμο του φαγητου.
    #
    Σχόλιο από aggeliki_christos, 14-11-09  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Προφανώς και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τους άλλους. Στον φούρνο γίνονταν στεγνές και δεν τις προτιμούσα αλλά τώρα θα τις ξαναβάλω στο μενού μου. Μετά το σωτάρισμα τις σβήνω με λίγο κρασί και στο τέλος μαζί με το λεμόνι ανακατεύω και λίγη μουστάρδα. Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από totoula, 16-6-11  
    Πολυ νοστιμη συνταγη! Εγω οταν την φτιαχνω για πιο γρηγορα βαζω τις μπριζολες στην χυτρα κ μαζι ριχνω και πατατουλες που περνουν γευση απο το κρεας κ το λεμονι κ γινονται υπεροχες!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 13-6-13  
    Νοστιμότατες με προσθήκη μουστάρδας και μπόλικο λεμόνι.
    #
    Σχόλιο από giam-giam, 6-8-13  
    λοιπον κοριτσια, εβαλα και εγω κρασι και μουσταρδα και κατι ακομα για να μην ειναι ξυνο και να δεσει η σαλτσα: μια κουταλια της σουπας μελι!!!!!!
    εγινε τελειο!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της kleliap20
    Φτερωτά Γουρουνάκια
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    amanta...
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της amanta...
    συνταγές με κρέας
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη