Μπριζόλες με μουστάρδα, μέλι και σόγια σος
Αγαπημένες χοιρινές μπριζόλες με ελάχιστο λάδι και πολλή νοστιμιά
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμώ τις κανονικές μπριζόλες και όχι λαιμού που είναι πιο μαλακές, γιατί το λίπος ξεχωρίζει στην άκρη της μπριζόλας και μπορεί εύκολα να χωριστεί
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ και πλατύ σκεύος βάζω την μουστάρδα, το μέλι, την σόγια, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο, το λάδι, το πιπέρι, το τζίντζερ ψιλοκομμένο ή τριμμένο και τα φύλλα της ρίγανης και τα χτυπώ ζωηρά να ενωθούν.
-
2
Βάζω τις μπριζόλες μέσα στην μαρινάδα αφού τις αλείψω καλά. Ιδανικά τις αφήνω όλα το βράδυ (ελάχιστος χρόνος 4-5 ώρες) και φροντίζω να τις γυρίσω μερικές φορές.
-
3
Σε ζεστή γκριλέρια ψήνω τις μπριζόλες (σύστημα με 3λεπτα)
-
4
Σε τηγανάκι βάζω την μαρινάδα που έμεινε. Ξεπλένω το σκεύος με τον χυμό πορτοκαλιού και αν θέλω προσθέτω και λίγο νεράκι. αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Διαλύω το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτω στο μείγμα. Μόλις η σαλτσούλα πήξει είναι έτοιμη.
-
5
Σερβίρω την μπριζόλα με σαλτσούλα πάνω της. Συνοδεύω με σαλάτα λάχανο στην οποία φτιάχνω σος με2 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. μηλόξυδο, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και ρίγανη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια