Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.3
       
 
20 ψήφοι
Phoebe, 06.08.10

Περιγραφή

Αυτές οι μπριζόλες, λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, είναι πεντανόστιμες και μαγειρεμένες με λίγο μόνο λαδάκι!

Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες επίσης κομμένες σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Ντομάτες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ταψί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε πρώτα με τις φέτες κρεμμυδιού και μετά με τις φέτες ντομάτας.
  3. Βάζουμε ακόμα λίγο αλατάκι στις ντομάτες και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  4. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200oC για 1 ώρα και 40 λεπτά. 
  6. Αφαιρούμε το ασημόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180oC και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα.

Σχετικές συνταγές

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από helenloverdou, 8-8-10  
    Εγώ προσθέτω και λίγο κρασάκι και τις αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο πριν τις ψήσω..γίνονται όντως αλοιφή!
    #
    Σχόλιο από kostas, 8-8-10  
    εγω βαζω και ροδελες πρασινης πιπεριας
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-8-10  
    Πράγματι, και κρασάκι μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές και μανιτάρια και γενικά μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα δικά μας γούστα :)
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Πολύ νόστιμες και ζουμερές γίνονται!και να σκεφτείς δεν τα παω και πολύ καλά με τις μπριζόλες!
    #
    Σχόλιο από chef Balanda in love, 30-8-10  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-9-10  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-12-10  
    έκανα μια ανακατάταξη στην σειρά και πρόσθεσα και πατατούλες.
    Σε πορσελάνινο με πώμα,έβαλα αντικολλητικό χαρτί,στρώση κρεμμύδια,πατάτες,φέτες ντομάτας,και τέλος τις μπριζόλες.Ενδιάμεσα αλάτισα και έβαλα ρίγανη και από πάνω έριξα άσπρ κρασί και επίσης πρόσθεσα μισό ποτήρι νερό.Έγιναν πολύ μαλακά.(τα έψησα με το πώμα κλειστό).Ευχαριστώ Φοίβη!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-12-10  
    Eγώ ευχαριστώ Cindy :)
    #
    Σχόλιο από manosandr, 17-1-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-1-11  
    manosandr σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από vagedian, 2-3-11  
    νερο δεν βαζουμε; και αν ναι,ποσο;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-3-11  
    Δεν βάζουμε καθόλου νερό. Το λίπος που έχουν οι μπριζόλες, το ζουμάκι που βγάζουν οι ντομάτες και το λαδάκι είναι αρκετά.
    #
    Σχόλιο από karxariaki, 11-5-11  
    τις μπριζόλες τις σκεπάζουμε με τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας;;;αν θέλουμε να βάλουμε και πατατούλες ;;; προσθέτουμε νερό;;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-5-11  
    Πολύ σωστά, τις σκεπάζουμε με φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας για να διατηρηθούν ζουμερές. Αν βάλουμε πατάτες, προσθέτουμε λίγο περισσσότερο λάδι και φυσικά λίγο νερό. Επειδή θα τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, θα ψηθούν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 17-7-11  
    Το κανα ακριβως οπως την συνταγη. Εγιναν τελειες.Οι πιο ωραιες και ζουμερες μπροζολες που εφαγα ποτε.Ουτε μαχαιρι δεν ηθελαν,τοσο μαλακες ηταν.Με πολυ λιγα υλικα και πανω απ'ολα υγιεινα φτιαχνεις ενα τελειο πιατο.Την επομενη φορα θα βαλω πιο πολλα κρεμμυδια και ντοματες γιατι και αυτα ηταν πεντανοστιμα.Μπραβο Φοιβη!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ sourkouna! :)
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 18-7-11  
    Φοίβη οι μπριζόλες γίνονται μαλακιές και ζουμερές με τις ντομάτες!!Εγώ φτιάχνω και τις μοσχαρίες και τα μπιφτέκια έτσι,το μόνο που κάνω είναι πως βάζω μια στρώση ντομάτες σε φέτες πρώτα στο ταψί,απάνω τις μπριζόλες ή τα μπιφτέκια με τα υπόλοιπα υλικά και ξανά φέτες ντομάτας,γίνονται λουκούμι!!!

    Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ Βασιλική μου! :)
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-8-11  
    Λαχταριστες ακομα κι εγω που δεν τρωω μπριζολες μου αρεσαν πολυ...ηθελα και να βγαλω φωτο αλλα...δεν προλαβα!!!!!!!!!!φιλακια!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-8-11  
    ΣΙΛΒΥ μου σε ευχαριστώ πολύ ♥♥♥
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από helenloverdou, 8-8-10  
    Εγώ προσθέτω και λίγο κρασάκι και τις αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο πριν τις ψήσω..γίνονται όντως αλοιφή!
    #
    Σχόλιο από kostas, 8-8-10  
    εγω βαζω και ροδελες πρασινης πιπεριας
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-8-10  
    Πράγματι, και κρασάκι μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές και μανιτάρια και γενικά μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα δικά μας γούστα :)
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 9-8-10  
    Πολύ νόστιμες και ζουμερές γίνονται!και να σκεφτείς δεν τα παω και πολύ καλά με τις μπριζόλες!
    #
    Σχόλιο από chef Balanda in love, 30-8-10  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-9-10  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-12-10  
    Eγώ ευχαριστώ Cindy :)
    #
    Σχόλιο από manosandr, 17-1-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-1-11  
    manosandr σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από vagedian, 2-3-11  
    νερο δεν βαζουμε; και αν ναι,ποσο;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-3-11  
    Δεν βάζουμε καθόλου νερό. Το λίπος που έχουν οι μπριζόλες, το ζουμάκι που βγάζουν οι ντομάτες και το λαδάκι είναι αρκετά.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-5-11  
    Πολύ σωστά, τις σκεπάζουμε με φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας για να διατηρηθούν ζουμερές. Αν βάλουμε πατάτες, προσθέτουμε λίγο περισσσότερο λάδι και φυσικά λίγο νερό. Επειδή θα τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, θα ψηθούν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 17-7-11  
    Το κανα ακριβως οπως την συνταγη. Εγιναν τελειες.Οι πιο ωραιες και ζουμερες μπροζολες που εφαγα ποτε.Ουτε μαχαιρι δεν ηθελαν,τοσο μαλακες ηταν.Με πολυ λιγα υλικα και πανω απ'ολα υγιεινα φτιαχνεις ενα τελειο πιατο.Την επομενη φορα θα βαλω πιο πολλα κρεμμυδια και ντοματες γιατι και αυτα ηταν πεντανοστιμα.Μπραβο Φοιβη!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ sourkouna! :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ Βασιλική μου! :)
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 24-8-11  
    Λαχταριστες ακομα κι εγω που δεν τρωω μπριζολες μου αρεσαν πολυ...ηθελα και να βγαλω φωτο αλλα...δεν προλαβα!!!!!!!!!!φιλακια!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-8-11  
    ΣΙΛΒΥ μου σε ευχαριστώ πολύ ♥♥♥
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 4-11-11  
    Φίλη μου, το γεγονός ότι σου αρέσουν σε σακούλα ψησίματος, είναι θέμα προσωπικού γούστου και είναι φυσικό το κάθε άτομο να έχει τις δικές του προτιμήσεις. Θα διαφωνήσω όμως ως προς το "αρκετά χρονοβόρο". Παίρνει μόνο 5 λεπτά να αλατοπιπερώσουμε τις μπριζόλες και να προσθέσουμε ντομάτα, κρεμμύδι και ρίγανη.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 2-1-12  
    πολυ πολυ νοστιμες...τις σερβιρα με λιγες πατατουλες φουρνου και καλαμποκι που ψηθηκαν στο ζουμακι απο τις μπριζολες...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-1-12  
    Λυδία μου σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! ♥
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από karxariaki, 11-5-11  
    τις μπριζόλες τις σκεπάζουμε με τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας;;;αν θέλουμε να βάλουμε και πατατούλες ;;; προσθέτουμε νερό;;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-10-12  
    μπαινουν και στη γαστρα;;;;
    #
    Σχόλιο από alexakipa, 7-11-13  
    η συνταγη πρεπει να ειναι τελεια...δε τη δοκιμασα ακομα.. ηθελα να ρωτησω νερακι δε θα βαλουμε καθολου??

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-12-10  
    έκανα μια ανακατάταξη στην σειρά και πρόσθεσα και πατατούλες.
    Σε πορσελάνινο με πώμα,έβαλα αντικολλητικό χαρτί,στρώση κρεμμύδια,πατάτες,φέτες ντομάτας,και τέλος τις μπριζόλες.Ενδιάμεσα αλάτισα και έβαλα ρίγανη και από πάνω έριξα άσπρ κρασί και επίσης πρόσθεσα μισό ποτήρι νερό.Έγιναν πολύ μαλακά.(τα έψησα με το πώμα κλειστό).Ευχαριστώ Φοίβη!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 18-7-11  
    Φοίβη οι μπριζόλες γίνονται μαλακιές και ζουμερές με τις ντομάτες!!Εγώ φτιάχνω και τις μοσχαρίες και τα μπιφτέκια έτσι,το μόνο που κάνω είναι πως βάζω μια στρώση ντομάτες σε φέτες πρώτα στο ταψί,απάνω τις μπριζόλες ή τα μπιφτέκια με τα υπόλοιπα υλικά και ξανά φέτες ντομάτας,γίνονται λουκούμι!!!

    Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 3-11-11  
    ειναι καλες και ευγευστες, αλλα δε συμπαθω τη γευση του λαδιου που αφηνει. επισης το βρισκω αρκετα χρονοβορο. Εγω βαζω μονο με μπαχαρικα τις μπριζολες σε σακουλα ψησιματος για 40 λεπτα και μετα .... λουκουμι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    ΚΡΕΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ