Μπριζολοσαλάτα!
Μια σαλάτα ιδιαίτερη, χρειάζεται λίγο χρόνο προετοιμασίας το αποτέλεσμα όμως είναι φανταστικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι η σαλάτα να καταναλωθεί ζεστή γιατί αν περάσει πολύ ώρα η φωλιά τραβάει την υγρασία από την σαλάτα.Ακόμα την συνταγή για το ζυμάρι την δανείστηκα από την συνταγή "Χωριάτικες ανοιχτές πίτες με λουκάνικα και φέτα".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο (κρύο) και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ζυμαράκι μαλακό. Βάζουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
-
2
Εν τω μεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωράει το κρέας,και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει άσπρο. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το κρέας μας είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
-
3
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε για ανοίξουμε φύλλο. Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση για 2 μεγάλες φωλιές ή στα 4 για δύο μεσαίες. Χρησιμοποιούμε πολύ αλεύρι γιατί το ζυμάρι αυτό κολλάει, ανοίγουμε 2 ή 4 μικρά φυλλαράκια και τα τοποθετούμε στα πυρέξ στα όποια έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 220 βαθμούς.
-
4
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σαλάτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το μπαλσάμικο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
5
Μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα οι φωλιές είναι έτοιμες,τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτουμε μπόλικη σαλάτα και το κρεατάκι στο τέλος.
Σχόλια