κύρια φωτογραφία συνταγής Μπρόκολο au gratin
dimi411
dimi411 @cook_8454276

Για εσάς που δεν...συμπαθείτε το μπρόκολο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί φούρνου
  1. 800 γραμ. μπρόκολο
  2. 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  3. 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  4. 1 1/2 νεροπότηρο ζεστό γάλα
  5. 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
  6. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε πρώτα μια μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Το σοτάρετε καλά μέχρι να σκουρύνει και αδειάζετε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρά πηκτή μπεσαμέλ. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2 αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο, ρίχνετε το πιπέρι και αμέσως μετά τα 2 φλιτζ τσαγιού τριμμένο κασέρι. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι.

  2. 2

    Μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάτε τα μπρόκολα κομμένα σε φουντίτσες για 5-7 λεπτά.

  3. 3

    Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν και τα βάζετε μέσα σε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου.

  4. 4

    Τα περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Ισιώνετε με ένα μαχαίρι από πάνω το μίγμα και τα ψήνετε στους 180ο για περίπου ½ ώρα και μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσή κρούστα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
Νομίζω πως την επόμενη φορά θα το κάνω με βιτάμ ή κάτι άλλο γιατί το μόνο που δε μου έκενε γευστικά ήταν η έντονη γεύση απο το φρέσκο βούτυρο.Γι\'αυτό και τα 4 πιρουνάκια.

Από

dimi411
dimi411 @cook_8454276
στις