κύρια φωτογραφία συνταγής Μπρόκολο με ντομάτα στην κατσαρόλα

Μπρόκολο με ντομάτα στην κατσαρόλα

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
,Ελλαδα

Πολύ νόστιμο, απλό και υγιεινό φαγητό. Τρώγεται σκέτο ή με κοντά ζυμαρικά όπως πέννες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή κάποιες φορές οι φουντίτσες του μπρόκολου έχουν κρυμμένους κάποιους ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν φεύγουν εύκολα με το νερό, ρίχνουμε απλό ξύδι στο μπρόκολο, το αφήνουμε για πέντε με δέκα λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.Όταν είναι έτοιμο, πρέπει η σάλτσα να μην είναι πολύ πηκτή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4
  1. 1 κιλό μπρόκολο
  2. 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 2 κουταλιές ντοματοπελτέ αραιωμένο με νερό
  5. παρθένο ελαιόλαδο
  6. 1 φύλλο δάφνη
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομμάτια αρκετά μικρά (όχι μόνο τις φουντίτσες, αλλά και τα κοτσάνια).

  2. 2

    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο (προσοχή να μην μαυρίσουν), προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό.

  3. 3

    Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στην σάλτσα το μπρόκολο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Μαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Lemonfish
Lemonfish @cook_8496005
Το έφτιαξα με ρύζι και βγήκε πολύ πολύ ωραίο!

Από

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
στις
,Ελλαδα