Μπρόκολο με ντομάτα στην κατσαρόλα
Πολύ νόστιμο, απλό και υγιεινό φαγητό. Τρώγεται σκέτο ή με κοντά ζυμαρικά όπως πέννες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή κάποιες φορές οι φουντίτσες του μπρόκολου έχουν κρυμμένους κάποιους ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν φεύγουν εύκολα με το νερό, ρίχνουμε απλό ξύδι στο μπρόκολο, το αφήνουμε για πέντε με δέκα λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.Όταν είναι έτοιμο, πρέπει η σάλτσα να μην είναι πολύ πηκτή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομμάτια αρκετά μικρά (όχι μόνο τις φουντίτσες, αλλά και τα κοτσάνια).
-
2
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο (προσοχή να μην μαυρίσουν), προσθέτουμε την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό.
-
3
Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στην σάλτσα το μπρόκολο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Μαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
Σχόλια (3)