mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Διάβασα πολλές και πήρα διάφορα... αντικατέστησα υλικά που παχαίνουν με υλικά που είτε είναι ελαφρά είτε πιο υγιεινά και βγήκε πολύ νόστιμο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μέτρησα και είναι 210 θερμίδες η μερίδα...το πλεονέκτημα του ουσιαστικά είναι που δεν έχει καθόλου λιπαρά και το βούτυρο και το αλεύρι που αφομοιώνετε από τον οργανισμό πιο καλά από ότι το φυτικό βούτυρο και το λευκό αλεύρι. Λόγω δίαιτας θα σας πρήξω λίγο με τις διαιτητικές συνταγές αλλά εάν είμαι κουραστική να μου το πείτε δεν θα παρεξηγηθώ …)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6
  1. 1 μπουκέτο μπρόκολο (βρασμένο)
  2. 5 φέτες γαλοπούλα
  3. 5 κουταλιές τριμμένο milner
  4. 3 κούπες γάλα φρέσκο
  5. 6 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης
  6. 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  7. αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σουρώνουμε καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε μπουκετάκια μικρά και το στρώνουμε στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει και περάσει με φρυγανιά τριμμένη.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με 1 κουταλιά βούτυρο λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο(τύπου μπεσαμέλ).

  3. 3

    Κρατάμε λίγο κρύο γάλα και εκεί λιώνουμε το αλεύρι. Όταν πλέον είναι ζεστό το γάλα παίρνουμε με την κουτάλα ζεστό και το ρίχνουμε στο κρύο γάλα με το αλεύρι για να φέρουμε την ίδια θερμοκρασία χωρίς να σβολιάσει. Όταν πλέον το αλεύρι είναι ζεστό ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.Και έχουμε μια υγιεινή μπεσαμέλ.

  4. 4

    Κόβουμε κύβους την γαλοπούλα και την ρίχνουμε πάνω από το στρωμένο μπρόκολο. Μετά ρίχνουμε και τα 3/4 του milner.

  5. 5

    Από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

  6. 6

    Ψήνουμε στου 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να κάνει κόκκινη κρούστα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (10)

karadiet
karadiet @cook_8451547
Το φρέσκο βούτυρο έχει όμως τα "κακά" λιπαρά οξέα, ενώ το φυτικό ω3 και ω6. Αλλά γιατί να μην βάλουμε ελαιόλαδο.. Τι καλύτερο. Έχω φτιάξει κουλουράκια βουτύρο χωρίς βούτυρο αλλά με λάδι και ήταν το ίδιο νόστιμα!

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα