κύρια φωτογραφία συνταγής Μπρόκολο στο φούρνο
Tess
Tess @cook_8448980

Μια απλή συνταγή που αναβαθμίζει το μπρόκολο χωρίς πολλές θερμίδες

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο αν το προτιμάτε.Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός λεμόνι με παρμεζάνα, ταιριάζει.Με ένα-δυο βραστά αυγά (και οικονομία στο λάδι του ψησίματος) μπορεί μια χαρά να σταθεί και ως ένα πολύ νόστιμο κυρίως γεύμα διαίτης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-4 άτομα
  1. κουκουνάρι, κατά βούληση
  2. λάδι
  3. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές τούφες, καθαρίζοντας με το μαχαίρι το σκληρό εξωτερικό των κοτσανιών.

  2. 2

    Για να το πλύνουμε εύκολα και αποτελεσματικά (και να αφήσουμε λιγότερη δουλειά για τον φούρνο μας), το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό.

  3. 3

    Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, χωρίς νερό, με λίγο λάδι, αλάτι και το κουκουνάρι.

  4. 4

    Ψήνουμε για κανένα τέταρτο-εικοσάλεπτο στους 180-200 βαθμούς (εξαρτάται από τον φούρνο, το μέγεθος του μπρόκολου και το πόσο τραγανό σας αρέσει)- μόλις πάρει λίγο χρώμα το γυρνάμε να πάρει από παντού και σε λίγο το βγάζουμε.

  5. 5

    Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και το ξύσμα της παρμεζάνας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Dudula
Dudula @cook_8501796
Μία απλή και νόστιμη συνταγή. Εγώ έψησα το μπρόκολο ήδη βρασμένο, οπότε μειώθηκε ο χρόνος ψησίματος. Επίσης, αντί για κουκουνάρι, έβαλα αμύγδαλα φιλέ.

Από

Tess
Tess @cook_8448980
στις