Μπρόκολο στο φούρνο
Μια απλή συνταγή που αναβαθμίζει το μπρόκολο χωρίς πολλές θερμίδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο αν το προτιμάτε.Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός λεμόνι με παρμεζάνα, ταιριάζει.Με ένα-δυο βραστά αυγά (και οικονομία στο λάδι του ψησίματος) μπορεί μια χαρά να σταθεί και ως ένα πολύ νόστιμο κυρίως γεύμα διαίτης.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές τούφες, καθαρίζοντας με το μαχαίρι το σκληρό εξωτερικό των κοτσανιών.
-
2
Για να το πλύνουμε εύκολα και αποτελεσματικά (και να αφήσουμε λιγότερη δουλειά για τον φούρνο μας), το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό.
-
3
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, χωρίς νερό, με λίγο λάδι, αλάτι και το κουκουνάρι.
-
4
Ψήνουμε για κανένα τέταρτο-εικοσάλεπτο στους 180-200 βαθμούς (εξαρτάται από τον φούρνο, το μέγεθος του μπρόκολου και το πόσο τραγανό σας αρέσει)- μόλις πάρει λίγο χρώμα το γυρνάμε να πάρει από παντού και σε λίγο το βγάζουμε.
-
5
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και το ξύσμα της παρμεζάνας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια