Muffinάκια πορτοκαλιού
Εύκολα στην παρασκευή, νόστιμα και διαιτιτικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε κάθε φορμάκι βάλτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα διότι θα φουσκώσουν. Αν βάλετε παραπάνω, θα φουσκώσουν πολύ και θα είναι πολύ μεγάλα.
Υλικά
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
-
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Χυμός από ένα πορτοκάλι
-
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Σε ένα μπώλ, ρίξτε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς, το αβγό και μετά το βούτυρο. Ανακατέψτε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Σιγά-σιγά ρίξτε το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
-
4
Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει μαστιχωτό και γερό (όχι σκληρό).
-
5
Σε φόρμα για ατομικά muffins ρίχνετε το μείγμα προσεκτικά.
-
6
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Σχόλια (31)