Muffinάκια πορτοκαλιού

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Εύκολα στην παρασκευή, νόστιμα και διαιτιτικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε κάθε φορμάκι βάλτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα διότι θα φουσκώσουν. Αν βάλετε παραπάνω, θα φουσκώσουν πολύ και θα είναι πολύ μεγάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
12 muffins
  1. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  3. Χυμός από ένα πορτοκάλι
  4. 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  5. 1 φλυτζάνι γάλα
  6. 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  7. εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ, ρίξτε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς, το αβγό και μετά το βούτυρο. Ανακατέψτε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Σιγά-σιγά ρίξτε το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύετε.

  4. 4

    Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει μαστιχωτό και γερό (όχι σκληρό).

  5. 5

    Σε φόρμα για ατομικά muffins ρίχνετε το μείγμα προσεκτικά.

  6. 6

    Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

Nataly
Nataly @cook_8456464
ωραία κι εύκολη φαίνεται η συνταγούλα! πόσα μαφινάκια βγαίνουν περίπου με αυτή τη δόση?

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα