Muffins αλμυρά με ζαμπόν και τυρί
Πολύ εύκολη συνταγή για μπουφέ ή κολατσιό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό του ΑΒ.
Υλικά
-
2 αυγά
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
3 κουταλιές της σούπας λάδι
-
75 γρ τυρί τριμμένο λίγο πικάντικο (ρεγκάτο, κεφαλογραβιέρα κτλ)
-
100 γρ ζαμπόν κομμένο κυβάκια
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι.
-
2
Αλατοπιπερώνετε (εγώ χρησιμοποιώ και Aromat KNOR για όποιον αρέσει η γεύση) και προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν.
-
3
Βουτυρώνετε τις φόρμες για muffins και τις γεμίζετε με το μίγμα.
-
4
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια (14)