Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Θεσσαλονίκη

Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ νόστιμα και υγιεινό λαχανικό, που όμως δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κουζίνα μας. Αυτή η απροσδόκητα νόστιμη συνταγή για muffins θα σας κάνει να την αγαπήσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το site της Williams-Sonoma και την παραθέτω ακριβώς όπως την βρήκα. Πιστεύω όμως ότι θα είναι εξίσου νόστιμη αν αντικαταστήσουμε τις γλυκοπατάτες με κίτρινη κολοκύθα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

21 Minutes
18 muffins
  1. Για την κρούστα
  2. 4 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1 και 1/2 κ.σ. κανέλα
  4. Για τα muffins
  5. 2 γλυκοπατάτες (περίπου 400γρ) καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  6. 1 και 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1/2 κ.γ. κανέλα
  8. 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  9. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  10. 1/2 κ.γ. αλάτι
  11. 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  12. 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  13. 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  14. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  15. 3/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρούσταΑνακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπωλ που θα κρατήσετε χωριστά από τα άλλα υλικά.

  2. 2

    Για τα muffinsΒράστε τις γλυκοπατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν, στραγγίστε τις καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ μέχρι να αφρατέψουν.

  3. 3

    Προθερμάντε το φούρνο στους 180οC (με αέρα) και λαδώστε ένα ταψάκι για muffins ή βάλτε σε κάθε θήκη ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια.

  4. 4

    Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε.

  5. 5

    Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.

  6. 6

    Ρίξτε στη λεκανίτσα και το μίγμα των ξηρών συστατικών και ανακατέψτε με κουτάλα ή σπάτουλα ώσπου αυτά να υγρανθούν τελείως και το αλεύρι να μην κάνει λευκές γραμμές.

  7. 7

    Τέλος, προσθέστε και τα καρύδια και ανακατέψτε λίγο ακόμα. (Το μίγμα θα έχει σβώλους, αλλά έτσι πρέπει!)

  8. 8

    Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού (γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3) και ρίξτε από πάνω το μίγμα ζάχαρης/κανέλας για την κρούστα. Ψήστε τα ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 18 λεπτά). Όταν τα τρυπήσετε με ένα μυτερό μαχαιράκι, αυτό θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

manewcook
manewcook @manewcook
Αν και φαίνεται λίγο περίπλοκη σα συνταγή, στην πράξη δεν πρέπει να είναι! Προστέθηκε στις συνταγές μου για προσεχώς!

Από

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
στις
Θεσσαλονίκη