Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ
Αλμυρά Muffins με φέτα και πιπεριά με συνοδευτικό ντιπ με ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό από την συμμετοχή μου στο Κάτι Ψήνεται.
Υλικά
-
Για τα Muffins
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 ψητή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. αλάτι (κοφτή)
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
180 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
130 gr βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
-
1-2 αυγά
-
130 γρ. φέτα τριμμένη
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για το ντιπ
-
180 γρ. ανθότυρο
-
80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 μεγάλη ντομάτα (μόνο σάρκα)
-
80 γρ. μαγιονέζα
-
3 κ.σ ελαιόλαδο
-
3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα Muffins, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
-
2
Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε.
-
3
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
-
4
Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό.
-
5
Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
-
6
Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
-
7
Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε τριμμένη φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
-
8
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να βγει στεγνό μαχαίρι.
-
9
Για το ντιπ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και πολτοποιούμε.
Σχόλια