Muffins με κακάο και λευκή σοκολάτα
Υλικά
-
1 3/4 φλυτζ. αλεύρι
-
3/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλυτζ. κακάο
-
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
-
1 φλυτζ. γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
-
1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
-
1 αβγό
-
1 κουτ. γλυκού βανίλια
-
150 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C με τη σχάρα στη μέση.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
-
3
Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού, ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε λίγο (ίσα που να υγρανθούν τα στεγνά υλικά).
-
4
Προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα.
-
5
Μοιράζουμε σε 12 βουτυρωμένα φορμάκια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
Σχόλια (5)