Muffins πορτοκαλιού με γέμιση σοκολάτας
Είναι μια βασική συνταγή για αυτά τα μικρά γλυκίσματα που έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Εγώ το μόνο που θα προσθέσω είναι σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Και γλάσο να μην τους βάλετε από πάνω, μέσα θα υπάρχει μια μικρή νοστιμιά.Για να βγούν ακριβώς 12 τμχ. χρησιμοποιήστε μια παιδική κούπα 200 ml. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Στερεά
-
1 + 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 +1/2 κουταλάκια μπέικιν
-
1 βανίλια
-
3/4 κούπας ζάχαρη
-
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα σε 12 κομματάκια
-
Υγρά
-
2 αυγά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή βούτυρο λειωμένο
-
1 κούπα γάλα ή 1/2 κούπα γάλα και 1/2 κούπα πορτοκαλάδα
-
5 κουταλιές γάλα
-
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα
-
3 κουταλιές σούπας βούτυρο (βιτάμ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά.
-
2
Ενσωματώνουμε τα στερεά με τα υγρά
-
3
Και τοποθετούμε σε 12 φορμίτσες για μάφιν στρωμένες με τα ειδικά χαρτάκια.
-
4
Σε κάθε υποδοχή βάζουμε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας. Δεν το σπρώχνουμε, όταν τα μάφιν φουσκώσουν θα κρύψουν την μικρή σοκολατίτσα μέσα τους.
-
5
Ψήνουμε στους 200ο C για 20-25 λεπτά.
-
6
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο.
-
7
Ζεσταίνουμε το γάλα και λειώνουμε μέσα την σοκολάτα, τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
-
8
Όταν ενσωματωθεί και το βούτυρο βουτάμε ένα ένα τα μάφιν ως την μέση και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
-
9
Το γλάσο μόλις κρυώσει θα σταθεροποιηθεί.
Σχόλια (77)