Muffins πορτοκαλιού
Βλέποντας πόση... πέραση έχουν τα muffins, προσθέτω αυτή την εύκολη και ελαφριά συνταγή για να φτιάξετε νοστιμότατα muffins με ευχάριστο άρωμα πορτοκαλιού και γέμιση από μαρμελάδα πορτοκάλι. Πανεύκολα στην ετοιμασία τους και ότι πρέπει για παιδιά (έχει αντικατασταθεί το «βαρύ» βούτυρο με το πιο ελαφρύ λάδι, αν θέλετε και με κάποιο «ελαφρύτερο» σπορέλαιο).
https://www.youtube.com/watch?v=cCaYo4Gm3r0
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάμε καλά το αυγό (στο μίξερ το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πιο αφράτο), προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το σπορέλαιο. Εάν θέλουμε να είναι τα muffins πιο ελαφριά, μειώνουμε στα 80 (αντί για 100) τα γραμμάρια της ζάχαρης και σε 60 (αντί για 80) τα ml του σπορέλαιου.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα (κάλλιστα μπορούμε να το υποκαταστήσουμε με ένα γιαούρτι light, εάν θέλουμε να έχει λιγότερες θερμίδες).
-
3
Ξύνουμε τη φλούδα μισού λεμονιού και μισού πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
4
Προοδευτικά, προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σκόνη της μαγιάς, ανακατεύοντας κάθε φορά, για να ενσωματώνεται στο μίγμα μας. Στο τέλος πρέπει να έχουμε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές.
-
5
Βάζουμε μέσα στις φορμίτσες τα κατάλληλα γκοφρέ χάρτινα φορμάκια.
-
6
Ρίχνουμε μία κουτ. του γλυκού σε κάθε φόρμα, προσθέτουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι και καλύπτουμε με μία δεύτερη κουταλίτσα από το μίγμα. Φροντίζουμε το μίγμα να μη φθάνει μέχρι τα χείλη της φόρμας, να υπάρχει περίπου ένα δάκτυλο ελεύθερο ώστε το γλυκό να φουσκώσει χωρίς να μας χυθεί.
-
7
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και φουρνίζουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
-
8
Μόλις ψηθούν τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε
Σχόλια (21)