Muffins χαλβά με καρύδια και γλάσο ταχινιού
Ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Η συνταγή είναι από το www.sesame.gr
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες.Αν το κάνετε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.
Υλικά
-
100 gr. ζάχαρη
-
150 ml. παρθένο σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
-
220 ml. χυμό πορτοκάλι
-
40 ml. κονιάκ
-
200 γρ. χαλβά
-
100 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
-
500 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
-
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-
Για το γλάσο ταχινιού
-
500 gr. ζάχαρη
-
500 ml νερό
-
500 gr. ταχίνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το λάδι μέχρι ν' αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού.
-
3
Στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά.
-
4
Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170-180°C και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.
-
5
Γα το γλάσο ταχινιού, φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπούμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια