Muffins

Bαθμολογία: 4.6
       
 
35 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Είναι βασική συνταγή για μάφινς, ελαφρώς γλυκά ψωμάκια. Ιδανικά για πρωινό.

Muffins

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 12 muffins
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μόνο τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι (να μη γίνει λείο).
  4. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένες φόρμες για cupcakes (αυτές που κάνουν μικρά κεκάκια) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Βγαίνουν κάτι ανάμεσα σε κέικ και ψωμί, ελαφρώς γλυκά, αλλά αρκετά ουδέτερα ώστε να τα γεμίσετε με οτιδήποτε.

Μπορείτε να τα αλείψετε με μαρμελάδα ή μερέντα ή ακόμα να τα κάνετε αλμυρά βάζοντας τυρί και ζαμπόν.

Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη πριν την ψήσετε ώστε να γίνουν πιο γλυκά ή αρωματικά.

Σχετικές συνταγές

Μuffins με τρία υλικά Μuffins με τρία υλικά
4.5
       
       
(2)
Μοναστηρικό Muffin!! Μοναστηρικό Muffin!!
4.7778
       
       
(9)
Muffins με σοκολάτα και κανέλα Muffins με σοκολάτα και κανέλα
4.5714
       
       
(42)
Popovers Popovers
4.6216
       
       
(37)
Cupcakes Cupcakes
4.8889
       
       
(18)
Muffins πορτοκαλιού Muffins πορτοκαλιού
4.3333
       
       
(12)

    47 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Dear Stella,
    επειδή έχω φτιάξει muffins, γίνονται επίσης πολύ νόστιμα αν αντικαταστήσεις το γάλα με χυμό πορτοκάλι ή μισό γάλα, μισό πορτοκάλι, και προσθέσεις και ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για έξτρα άρωμα.
    #
    Σχόλιο από Angela, 19-9-05  
    Παιδιά
    υπάρχει κανένας λόγος που χρησιμοποιείται αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και όχι κόκκινη φαρίνα?
    το αυγό ελαφρά χτυπημένο δε μοιρίζει?
    #
    Σχόλιο από anemovroxis, 12-10-05  
    νιαμ νιαμ και ανυπομονώ!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 31-1-07  
    καλη συνταγη να ειχε και λιγα κομματακια σοκολατας...[δεν ειχα και εβαλα μερεντα[μην το επιχειρισετε!]
    #
    Σχόλιο από MariaV, 13-3-08  
    Παρα πολυ νοστιμα.Την πρωτη φορα τα εφτιαξα οπως λεει η συνταγη.Σημερα εκανα παραλλαγη.Προσθεσα αρκετες κουταλιες ζαχαρη,εβγαλα 4 κ.σ.αλευρι και εβαλα 4 κ.σ. κακαο.Εγιναν απιστευτα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-3-08  
    ναι ωραια συνταγη...βεβαια θα ηθελα να εχει και σοκολατιτσα...χιχι.
    #
    Σχόλιο από rinio, 12-11-08  
    Λυπάμαι για το σχόλιο μου,επειδή δεν ξέρε κιόλας αν κάπου έφταιξα εγω.
    ειμαι αρχάρια στην παρασκευή γλυκών κ έτσι ακολουθό κατα γραμμα.
    1/2 κ.γ αλάτι + 2 κ.σ ζαχαρη κάναν τα κεκακια άγλυκα κ ελαφρως αλμυρά,δεν φούσκωσαν ιδιααίτερα κ απο δεν ήταν αφράτα.
    αναγκάστηκα να ρίξω απο πάνω στα μισά άχνη κ στα υπόλοιπο λιωμένη κουβερτούρα μπάς κ γίνουν πιό γλυκά.
    Πάντως η θεία μου που έχει ζάχαρο τα ευχαριστήθηκε έτσι άγλυκα που γίναν.
    κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτή
    τι έκανα λάθος ;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-11-08  
    Αγαπητή rinio, συγγνώμη δεν είχα ξεκαθαρίσει πως η συνταγή αυτή δεν είναι για κέικ ας πούμε. Δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Είναι σαν ελαφρώς γλυκά ψωμάκια, ιδανικά για να τα φας στο πρωινό σου, ακόμα και με τυρί. Το έγραψα λοιπόν πλέον και στην περιγραφή για να είναι ξεκάθαρο. Όμως θα έπρεπε από μέσα να σου είναι αφράτα και φυσικά να σου έχουν φουσκώσει. Όχι αφράτα σαν κέικ, είναι ανάμεσα σε κέικ και ψωμάκι. Οπότε δεν ξέρω εάν έκανες λάθος ή εάν απλώς περίμενες κάτι άλλο φτιάχνοντάς τη.
    #
    Σχόλιο από rinio, 13-11-08  
    χμμμμ τότε ναι,μου βγήκε καλή κ το φούσκωμα ίσως να οφείλετε στον φούρνο μου ο οποίος δεν φουσκώνει ποτέ τίποτα.
    απλα εξαρχής θεώρησα οτι θα είναι αφράτα,γλυκα,νόστιμα κεράσματα.
    ευχαριστώ,θα δοκιμάσω κάποια άλλη για αυτο που θέλω να πετύχω.
    #
    Σχόλιο από kirki, 28-2-09  
    έκανα 12 σκέτα, 6 με τυρί και 6 με σοκολάτα. Έγιναν όλα όμορφα και νόστιμα, τέλεια για πρωινό πραγματικά. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 18-3-09  
    Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω muffins και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!! Είναι πολύ πιο ωραία απ' ότι περίμενα!!! Ευχαριστώ πολύ Sitronella για την υπέροχη συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 1-4-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα κι έγιναν τέλεια!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ muffins αλλά μου πέτυχαν.Αφράτα από μέσα και πεντανόστιμα.Ακολούθησα την αρχική συνταγή κι έφτιαξα και την παραλλαγή που αναφέρει η φίλη MariaV και πραγματικά έγιναν υπέροχα.Θα μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα.Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής:Αν βάλω το μίγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέηκ,το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο? Μήπως το έχει δοκιμάσει καμμιά σας να μου πει?
    Εγώ θα το τολμήσω και θα σας πω πάντως αν έγινε καλό.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 1-4-09  
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ ΞΥΛΙΝΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-09  
    PYLH δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν το επιχειρήσεις πες μας!
    stroumfita, το βούτυρο το λιώνεις εσύ σε μπρικάκι (ή εναλλακτικά χρησιμοποιείς λάδι). Δε χρειάζεσαι μίξερ, με την κουτάλα ανακατεύεις.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 3-4-09  
    Mόλις ξαναέφτιαξα muffins! Απλά τέλεια!
    Έκανα 1 δόση σε φορμάκια και 1,5 δόση με κακάο και την έβαλα σε μακρόστενη φόρμα,αφού πρόσθεσα και νιφάδες κουβερτούρας.'Εγινε τέλειοοοο! Απλά το έψησα για 35 λεπτά περίπου πάνω κάτω και ένα δεκάλεπτο ακόμα στον αέρα.Σαν κεικ έγινε,πολύ αφράτο. Έκανα και μια σως σοκολάτας που φτιάχνω για να γαρνίρω τα παγωτά...και τι να πω? Σκέτη κόλαση.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 10-5-09  
    Molis ta eftiaska.... Evala stin misi gemish stafidakia kai stin upoloiph komatia sokolatas!!! Mou fouskosan alla arketa strava... vghkan san mikra ippopotamakia pou vgenoun apo tin limni!! Mporei na ftaiei o fournos mou Apo geush polu kala prosthesa 2 koutalies akoma mavrh zaxarh... Tha dokimaso kai me turi tin epomenh fora!!!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 25-6-09  
    Θέλω να τα φτιάξω τώρα, σοκολατένια αλλά σκέφτομαι να βάλω αντί για κακαό,χαρουπάλευρο.Ξέρει κάποια απο εσάς να μου πει: πρέπει να αντικαταστήσω την 1 φλ.αλεύρι με 1φλ.χαρουπάλευρο ή να βάλω κανονικά την ποσότητα του αλευριού που λέει η συνταγή και να προσθέσω έξτρα χαρουπάλευρο??
    #
    Σχόλιο από glukantzou, 30-1-10  
    πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη.εβαλα σχεδον 1 ποτηρι ζαχαρη και chocolate chips και σε αλλη δοση εβαλα σταφιδακια.τελεια ειδικα οταν φαγωθουν και ζεστα.

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-2-10  
    Χθες πήραμε φόρμα για muffins και την εγκαινίασα βέβαια! Μέχρι τώρα έφτιαχνα τα ατομικά κεκάκια σε φόρμα της καραμελέ :P:P
    Τα έκανα σε διάφορες γεύσεις: κακάο, κακάο-πορτοκάλι, βανίλια, λευκή σοκολάτα, σταφίδες! Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 2-10-10  
    Eίναι η 2η συνταγή που έφτιαξα από το site και έχω ξεχάσει να βαθμολογήσω. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσθέσω 3 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anemovroxis, 12-10-05  
    νιαμ νιαμ και ανυπομονώ!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 31-1-07  
    καλη συνταγη να ειχε και λιγα κομματακια σοκολατας...[δεν ειχα και εβαλα μερεντα[μην το επιχειρισετε!]
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-3-08  
    ναι ωραια συνταγη...βεβαια θα ηθελα να εχει και σοκολατιτσα...χιχι.
    #
    Σχόλιο από rinio, 12-11-08  
    Λυπάμαι για το σχόλιο μου,επειδή δεν ξέρε κιόλας αν κάπου έφταιξα εγω.
    ειμαι αρχάρια στην παρασκευή γλυκών κ έτσι ακολουθό κατα γραμμα.
    1/2 κ.γ αλάτι + 2 κ.σ ζαχαρη κάναν τα κεκακια άγλυκα κ ελαφρως αλμυρά,δεν φούσκωσαν ιδιααίτερα κ απο δεν ήταν αφράτα.
    αναγκάστηκα να ρίξω απο πάνω στα μισά άχνη κ στα υπόλοιπο λιωμένη κουβερτούρα μπάς κ γίνουν πιό γλυκά.
    Πάντως η θεία μου που έχει ζάχαρο τα ευχαριστήθηκε έτσι άγλυκα που γίναν.
    κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτή
    τι έκανα λάθος ;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-11-08  
    Αγαπητή rinio, συγγνώμη δεν είχα ξεκαθαρίσει πως η συνταγή αυτή δεν είναι για κέικ ας πούμε. Δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Είναι σαν ελαφρώς γλυκά ψωμάκια, ιδανικά για να τα φας στο πρωινό σου, ακόμα και με τυρί. Το έγραψα λοιπόν πλέον και στην περιγραφή για να είναι ξεκάθαρο. Όμως θα έπρεπε από μέσα να σου είναι αφράτα και φυσικά να σου έχουν φουσκώσει. Όχι αφράτα σαν κέικ, είναι ανάμεσα σε κέικ και ψωμάκι. Οπότε δεν ξέρω εάν έκανες λάθος ή εάν απλώς περίμενες κάτι άλλο φτιάχνοντάς τη.
    #
    Σχόλιο από rinio, 13-11-08  
    χμμμμ τότε ναι,μου βγήκε καλή κ το φούσκωμα ίσως να οφείλετε στον φούρνο μου ο οποίος δεν φουσκώνει ποτέ τίποτα.
    απλα εξαρχής θεώρησα οτι θα είναι αφράτα,γλυκα,νόστιμα κεράσματα.
    ευχαριστώ,θα δοκιμάσω κάποια άλλη για αυτο που θέλω να πετύχω.
    #
    Σχόλιο από kirki, 28-2-09  
    έκανα 12 σκέτα, 6 με τυρί και 6 με σοκολάτα. Έγιναν όλα όμορφα και νόστιμα, τέλεια για πρωινό πραγματικά. Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 18-3-09  
    Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω muffins και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!! Είναι πολύ πιο ωραία απ' ότι περίμενα!!! Ευχαριστώ πολύ Sitronella για την υπέροχη συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-2-10  
    Χθες πήραμε φόρμα για muffins και την εγκαινίασα βέβαια! Μέχρι τώρα έφτιαχνα τα ατομικά κεκάκια σε φόρμα της καραμελέ :P:P
    Τα έκανα σε διάφορες γεύσεις: κακάο, κακάο-πορτοκάλι, βανίλια, λευκή σοκολάτα, σταφίδες! Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 2-10-10  
    Eίναι η 2η συνταγή που έφτιαξα από το site και έχω ξεχάσει να βαθμολογήσω. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσθέσω 3 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από chilli, 9-5-11  
    Sitronella σε ευχαριστώ πολύ!Με σώζεις παρόλο που είχα δει το άρθρο παλιότερα το κομμάτι με τις αντικαταστάσεις δεν το θυμόμουν(δεν είχα και λόγο βέβαια τότε).Θα τα δοκιμάσω άμεσα!
    #
    Σχόλιο από enitron, 21-9-11  
    Τι να πω??? Τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα και αφράτα muffins δεν έχω ξαναφτιάξει!!!!! Μπράβο για αυτή τη συνταγή 5 πιρουνάκια και λίγα είναι!!!!
    *Να αναφέρω πως έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και βγήκανε τέλεια...
    #
    Σχόλιο από Wendy, 17-11-11  
    Τα κάνω συχνά και βάζω 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κ.γλ. μπέικιγκ. Σήμερα πρόσθεσα 1 σοκολάτα Break με φουντούκι σε χοντρά κομμάτια και ήταν το κάτι άλλο!
    #
    Σχόλιο από xrusa1992, 2-12-11  
    Μου βγήκαν υπέροχα!!!!Απλά όπως αρέσουν του άντρα μου!
    #
    Σχόλιο από keora, 7-3-12  
    Θα τα δοκιμάσω αλμυρα,ισως ειναι καλυτερα.Σαν γλυκα που τα εφτιαξα, τα προτιμω να θυμιζουν περισσοτερο κεικ.ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 19-3-12  
    Ευπαρουσίαστα, αφράτα, με δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς. Πάρα πολύ καλά!
    #
    Σχόλιο από sofia iatropoulou, 22-7-12  
    Πολύ καλό!!!
    απόλυτη επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 2-8-12  
    Ωραία ζύμη! Αφράτη!! Και απο γεύση μούρλια!
    #
    Σχόλιο από jennym, 13-10-12  
    Πολύ ωραία! Ότι πρέπει για συνοδεία με τον καφέ! Πρόσθεσα βανίλια και μια επιπλέον κουταλιά ζάχαρη ενώ στα μισά έβαλα και κομματάκια κουβερτούρας.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-10-12  
    bueno τι φοβερή παραλλαγή! Μου άνοιξες την όρεξη τώρα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Angela, 19-9-05  
    Παιδιά
    υπάρχει κανένας λόγος που χρησιμοποιείται αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και όχι κόκκινη φαρίνα?
    το αυγό ελαφρά χτυπημένο δε μοιρίζει?
    #
    Σχόλιο από PYLH, 1-4-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα κι έγιναν τέλεια!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ muffins αλλά μου πέτυχαν.Αφράτα από μέσα και πεντανόστιμα.Ακολούθησα την αρχική συνταγή κι έφτιαξα και την παραλλαγή που αναφέρει η φίλη MariaV και πραγματικά έγιναν υπέροχα.Θα μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα.Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής:Αν βάλω το μίγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέηκ,το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο? Μήπως το έχει δοκιμάσει καμμιά σας να μου πει?
    Εγώ θα το τολμήσω και θα σας πω πάντως αν έγινε καλό.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 1-4-09  
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ ΞΥΛΙΝΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-4-09  
    PYLH δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν το επιχειρήσεις πες μας!
    stroumfita, το βούτυρο το λιώνεις εσύ σε μπρικάκι (ή εναλλακτικά χρησιμοποιείς λάδι). Δε χρειάζεσαι μίξερ, με την κουτάλα ανακατεύεις.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 25-6-09  
    Θέλω να τα φτιάξω τώρα, σοκολατένια αλλά σκέφτομαι να βάλω αντί για κακαό,χαρουπάλευρο.Ξέρει κάποια απο εσάς να μου πει: πρέπει να αντικαταστήσω την 1 φλ.αλεύρι με 1φλ.χαρουπάλευρο ή να βάλω κανονικά την ποσότητα του αλευριού που λέει η συνταγή και να προσθέσω έξτρα χαρουπάλευρο??
    #
    Σχόλιο από chilli, 9-5-11  
    Φανταστικά muffins και μπορείς να τα κάνεις ότι θες!Έβαλα στο μείγμα εσάνς πορτοκαλιού και όταν τα έβαζα στις θηκούλες, λίγο μειγμα μετά μια κουταλίτσα μαρμελάδα πορτοκάλι και από πάνω πάλι το μείγμα.Θα ήθελα όμως να ρωτήσω, αν γνωρίζεις,αν γίνεται αντί για ένα αβγό να βάλω ασπράδια μόνο ή κάτι άλλο?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-5-11  
    chilli μου διάβασε αν θέλεις το άρθρο αυτό
    http://www.sintagespareas.gr/simboules/afieromata/74-abga
    Στο τέλος γράφω ό,τι είχα βρει για τις αντικαταστάσεις αυγών. Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά ηταν προτάσεις που βρήκα.
    Πάντως πράγματι αυτή η συνταγή σηκώνει πολλές παρεμβάσεις, είναι εύκολη και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-11-12  
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Τη μόνη παραλλαγή που έχω κάνει εγώ σε αυτά τα μαφινάκια, είναι να βάλω σταφίδες μέσα που έγιναν σα σταφιδοψωμάκια. Και πάλι όμως δε νομίζω πως είναι αυτό που ψάχνεις για το κέρασμα.
    Μπορείς να διαβάσεις τις παραλλαγές που έχουν κάνει οι άλλοι φίλοι και να δοκιμάσεις κάποια από αυτές. Ή βεβαίως μπορείς να διαλέξεις μια άλλη από τις τόσες συνταγές για κεκάκια που έχουμε στο σάιτ!

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Dear Stella,
    επειδή έχω φτιάξει muffins, γίνονται επίσης πολύ νόστιμα αν αντικαταστήσεις το γάλα με χυμό πορτοκάλι ή μισό γάλα, μισό πορτοκάλι, και προσθέσεις και ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για έξτρα άρωμα.
    #
    Σχόλιο από MariaV, 13-3-08  
    Παρα πολυ νοστιμα.Την πρωτη φορα τα εφτιαξα οπως λεει η συνταγη.Σημερα εκανα παραλλαγη.Προσθεσα αρκετες κουταλιες ζαχαρη,εβγαλα 4 κ.σ.αλευρι και εβαλα 4 κ.σ. κακαο.Εγιναν απιστευτα.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 3-4-09  
    Mόλις ξαναέφτιαξα muffins! Απλά τέλεια!
    Έκανα 1 δόση σε φορμάκια και 1,5 δόση με κακάο και την έβαλα σε μακρόστενη φόρμα,αφού πρόσθεσα και νιφάδες κουβερτούρας.'Εγινε τέλειοοοο! Απλά το έψησα για 35 λεπτά περίπου πάνω κάτω και ένα δεκάλεπτο ακόμα στον αέρα.Σαν κεικ έγινε,πολύ αφράτο. Έκανα και μια σως σοκολάτας που φτιάχνω για να γαρνίρω τα παγωτά...και τι να πω? Σκέτη κόλαση.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 10-5-09  
    Molis ta eftiaska.... Evala stin misi gemish stafidakia kai stin upoloiph komatia sokolatas!!! Mou fouskosan alla arketa strava... vghkan san mikra ippopotamakia pou vgenoun apo tin limni!! Mporei na ftaiei o fournos mou Apo geush polu kala prosthesa 2 koutalies akoma mavrh zaxarh... Tha dokimaso kai me turi tin epomenh fora!!!
    #
    Σχόλιο από glukantzou, 30-1-10  
    πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη.εβαλα σχεδον 1 ποτηρι ζαχαρη και chocolate chips και σε αλλη δοση εβαλα σταφιδακια.τελεια ειδικα οταν φαγωθουν και ζεστα.

    #
    Σχόλιο από aliki_ma, 21-2-11  
    Τέλεια! Έχω ξαναεπιχειρήσει να φτιάξω muffins αλλά με παταγώδη αποτυχία. Τώρα έγιναν τέλεια. Πρόσθεσα άλλες δύο γενναίες κουταλιές ζάχαρη, έβγαλα 4 κ.σ. αλεύρι και πρόσθεσα 4 κ.σ. κακάο. Δεν θα περιμένω την άποψη των παιδιών μου που θα τα δοκιμάσουν αύριο το πρωί για πρωινό γιατί την ξέρω ήδη (τα έχω γεννήσει που λένε). 5 πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από strada, 19-12-11  
    Λοιπόν,τα έφτιαξα απόψε αλμυρά!Έκανα ακριβώς τη συνταγή σου αλλά δεν έβαλα το αβγό.Στη ζύμη έβαλα ρεγκάτο μπόλικο,πιπέρι και ρίγανη επίσης μπόλικη!Έγιναν καταπληκτικά,πεντανόστιμα και αφράτα!Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από boueno, 23-10-12  
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Το μικρο τερατακι μου που δεν τρωει ΤΙΠΟΤΑ μου ζηταει καθε μερα cheese muffin!!!!
    Λοιπον,προσθεσα αλλη μια μπεικιν,κατι παραπανω απο 1/4 κουπας λαδι,περιπου 100gr τριμενη φετα γλυκια(οχι οξυνη τυπου Καλαβρυτων),4 χουφτες τυρι για μακαρονια(παιρνω σκληροτυρι Oλυμπος η σκληροτυρι Alpiland Αυστιας), μια πρεζα σκορδο σκονη,1 κγ κοφτη ριγανη.Το μυστικο για εμενα οπωσ σωστα γραφεις ειναι το ανακατεμα.Με ενα πιρουνι ελαφρα απο κατω προς τα πανω μεχρι μα ενωθουν τα υλικα και τελος.Ετσι διατηρειται ο αερας και γινονται αφρατα.Γεμισα τις θηκες στα 3/4(δεν φουσκωσαν πολυ λογω των τυριων).Ραντισα απο πανω παλι με ριγανη.Εβγαλα 20 υπεροχα ΑΦΡΑΤΑ μαφινς.
    Σε ευχαριστω Sitronella....Θα φτιαξω και γλυκα.....
    #
    Σχόλιο από boueno, 23-10-12  
    ΣΟΚ! Για εσας που τα θελετε γλυκα.
    Εβαλα 4 κσ ζαχαρη,2 βανιλιεσ,3 κσ καρυδα, μια πρεζα σοδα,μια επιπλεον κσ μπεικιν, 1/4 ηλιελαιο και ελαχιστες νυφαδες σοκολατας που ειχα περισσεμα.Ισωσ στο γαλα να επεσα λιγο εξω γιατι μου βγηκε λιγο πιο ρευστη η ζυμη απο οτι στα αλμυρα.ΟΚ ομως.Βγηκαν 15 λαχταριστα υπεροχα φουσκωμενα και ΤΟΣΟ ΑΦΡΑΤΑ muffins(εμενα δεν μου θυμιζαν ψωμι οπως διαβασα παραπανω)που τα εβγαζα απο την φορμα και αναρωτιομουν αν ειναι κουφια μεσα.Θα τα ηθελα ποιο γλυκα κ αρωματικα αλλα αυτα ειναι γουστα και προσαρμοζονται. Μεχρι να ψηθουν τα αλμυρα ετοιμασα τα υλικα για τα γλυκα και τα ανακατεψα τελευταια στιγμη.
    Σε μιαμιση ωρα ειχα πανευκολα 2 υπεροχες πιατελες με λιχουδιες.
    Να τα φτιαξετε ανεπιφυλακτα.
    Δυστυχως δεν μπορω να βαθμολογισω δευτερη φορα την ιδια συνταγη......

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    cupcakes-maffins
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της σασα13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της kateWalker
    Πρωινό
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2